İzmir'in başarılı Doğa Sporları Kulübü İzmir Trekking Kulübü Cumhuriyetin Kuruluşunun 95. Yıldönünü münasebetiyle her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen 3. Adala Hermos Kanyonu Cumhuriyet Yürüyüşü'nü geniş bir katılımla gerçekleştirdi.
Cumhuriyetin 95. Yılı kutlaması amacıyla gerçekleştirilen yürüyüş 28 Ekim 2016 Pazar günü Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra İzmir Trekking Kulübü sporcularının yanı sıra Manisa ve Uşak Trekking Kulübü sporcularından 250 kişinin katılımı ile doğa tutkunlarının vazgeçilmez harika volkanik yapısı muhteşem manzaraları eşliğinde Salihli Adala Hermos Kanyonu'nda gerçekleşti. Yürüyüş sonunda Uşak Trekking Kulübü tarafından katılımcılara meşhur tarhana çorbası ikram edildi.
İzmir Trekking Kulübü Başkanı Cem Koray Taşkın, Cumhuriyet'in 95. Yıldönümü dolayısı ile Atatürk ve Türk Bayrağı tişörtlerini giyerek yürüyüşe katılan tüm doğa sever katılımcılara teşekkür ederek, gelecek yıllarda da geleneksel hale gelen bu Cumhuriyet Yürüyüşlerine devam edeceklerini, bütün kulüpleri ve doğa severleri bundan sonraki Cumhuriyet Yürüyüşlerine beklediklerini belirtti.