CHP’li Bornova Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları ‘Birlik Beraberlik ve Ortak Akıl Toplantısı’nda biraraya geldi. Meclis Salonu’ndaki toplantıda adaylar birbirini tanıma fırsatı buldu.  Toplantının amacının CHP’li belediye başkanlığında sosyal belediyecilik anlayışının ve yapılan faaliyetlerin meclis üyesi aday adaylarına aktarılması olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “2014 yerel seçimleri öncesinde meclis üyeliğine aday adayı olan tüm isimleri tek tek arayıp tebrik etmiştim. Bugün de aday adayı olan arkadaşlarımızla biraraya gelmek bizim için çok önemliydi. Partimize güç katan her şey aynı zamanda vatanımıza da güç katacaktır. Aday adaylarımızın seçim sürecinde belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi sahibi olması partimizin başarısını arttıracaktır” dedi. Toplantıda, Belediye
Meclis Üyesi Aday Adayları kendilerini tanıtıp kent yönetimine ilişkin düşüncelerini paylaştı.

Aday adaylarına teşekkür eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “ortak akıl” ilkesini yönetim tarzı olarak belirlediklerini hatırlattı. 2009-2014 yılları arasında Bornova Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaparken 2013 yılının Eylül ayında aday adaylarını tek tek arayarak tebrik ettiğini hatırlatan Başkan Atila, “Bugün de aynı yaklaşımı sürdürerek aday adayı olan bütün partili arkadaşlarımı, böyle onurlu bir göreve talip oldukları için tebrik ediyorum” dedi.


Her şey inanmakla başlar

Yaklaşık 4.5 yıllık görev süresi boyunca hesap verebilir, şeffaf yönetim anlayışını ilke edindiklerini ama en önemli ilkelerinin ortak akıl olduğunu söyleyen Başkan Atila, “Önümüzdeki süreçte Türkiye’nin her yerinde ortak aklın, sosyal demokrat belediyecilik anlayışının  kazanacağına inanıyorum. Ortak aklın egemen olması yerel yönetimlerle başlayacak. Burada bizlere büyük görev düşüyor. Her şey inanmakla başlıyor” diye konuştu.


“Bugüne kadar Bornova Belediyesi’nde yapmış olduğumuz bütün projelerde ortak akıl ve katılımcılık ilkesini en üst seviyede uyguladık” diyen Başkan Atila, “Berberlerimiz, şoförlerimiz, taksici esnafımız, lokantacımız, diş hekimleri odamız, doktor arkadaşlarımız, Bornova’daki bütün banka müdürleri,okul müdürleri, cami imamları ve dernek başkanları gibi toplumun tüm kesimleri ile sürekli biraraya geldik.Bu kapsamda üyesi olmaktan onur duyduğumuz partimizin meclis üyesi aday adaylarıyla biraraya gelmek de bizim için çok önemliydi.  Hep birlikte yeni fikirlerle bir proje havuzu hazırlayarak partimizi ve ülkemizi daha da ileri noktalara taşıma hedefiyle hareket ediyoruz” dedi.

Başkan Atila, “Hem Büyükşehir Belediyemizin, hem Bornova Belediyemizin hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaptıklarını gittiğimiz her yerde anlatmak partimize büyük güç katacaktır. Partimize güç katan her şey aynı zamanda vatanımıza da güç katacaktır. Bu vatan için hep birlikte birşeyler yapabilmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda gerekli sorumlulukları almamız çok önemli” diye konuştu.

 
Kendilerini tanıttılar

Toplantıda, belediye meclis üyesi aday adayları kendilerini tanıtıp, kent yönetimine ilişkin düşüncelerini açıkladı. Bornova Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıya ilgi yoğun oldu. Aday adayları, ülkenin içinde bulunduğu zor durumdan çıkarılması için birlik ve beraberlik içinde çalışmanın gerekliliğine vurgu yaptı.