EGE MECLİSİ - Kişisel gelişim dünyasındaki pek çok eğitim, uygulama, çalışma ve yeniliği tanıtma, İzmir halkıyla buluşturma fikriyle yola çıkan ve 2 Kasım Cuma günü başlayan 6. Bolluk Bereket Festivali'ne hem İzmir'den hem de şehir dışından yoğun katılım gerçekleşti. BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık Atölyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Festival, 'Yaşam sevinci' ve 'Sevgi'nin önemine dikkat çekmek için 'Hayata Kucak Aç' sloganıyla İzmirliler’le buluştu. Festival 4 Kasım Pazar Günü sonuna kadar devam ediyor.

Festival'e katılımdan 'Buraya ait olan herkes burda' diyerek memnuniyetini belirten BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık Atölyesi eğitmenlerinden Didem Ayaz, "Şehirdışı da dahil olmak üzere çok güzel bir katılım var. Ancak belki kişilerin uyanış sisteminde kendini kilitlemeleriyle belki de ekonomik sebeplerle İzmir'den daha fazla katılım olmasını isterdik. Yine de burda olması gereken herkes burada. Festival'in başlangıcında yogayla başlayıp, kişisel gelişime yönelik ve hayata kucak aç sloganıyla, kişinin kendi hayat bakış açılarını değerlendiren bir çok eğtiim bölümü yaptık. İlk gün Dr. Ömer Önder vardı. İstanbul'dan geldi, konuğumuz oldu ve nefese ait bir çok anlatımda bulundu. Arkadından Dr. Cüneyt Tuğrul geldi ve kendisi kanser hastalıklarında yolculukları değiştiren bir doktor. Buna ait bilgiler aktardı ve hayata bakış açılarını, insanların nasıl bir niyet ederek konuşlanabileceğini ve yaşama bakış açılarının nasıl olacağını anlattı. Bu arada kanseri 3. 4. evresinden atlatıp, şuanda hayatına devam eden 3 arkadaşımızla sohbet programı yaptık. Burada da insanların hayatı nasıl kucakladığı konusunda bır bilgi aldık. Büyük bir ses şifası meditasyonu yaptık ve akşam da Seda Bağcan ile bir açılış konseri yaptık. Şu an 2. gündeyiz ve eğitimler devam etmekte. 3. günün de de festival yine eğitimler ile sürecek" dedi. 

İZMİR'E ŞİFA OLSUN

Festivalin ilk gününde yapılan ses çalışmasını 'Dünya Barışı ve Şifası' için yaptıklarını dile getiren Ayaz, "SAĞKAL'ın kanser hastalarının ve belediye huzuurevi sakinlerinin de katıldığı  yaklaşık 200 kişi ile 'Ses Şifası' çalışması yaptık. Gerçek anlamda yararlanıldığını düşünüyoruz. Çıkan enerji inanılmaz keyifli ve güzeldi. Herkese şifa olsun, İzmir'e şifa olsun. Zaten dünyaya şifa ve barış olsun amacıyla yapılmış bir çalışmaydı" ifadelerine yer verdi. 

KATILIMCILAR MEMNUN

Kaıtlımcıların festivalden memnun ayrıldıklarını ifade eden Ayaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gerçekten paylaşılan eğitim modülleri, paylaşılan saat dilimleri herkesin beklentileriyle çok eş. Buraya ait olan herkes buarada, biz de memnunuz, onlar da. Burada bir imece usulu ile gönüllülük usulu üle çalışıyoruz. Birlikte bir alan açıyor ve alan içerisinde paylaşımda blunuyoruz."

Ayaz, bu yıl 6'ncısı düzenlenen festivalin uzun yıllar sürmesini dilediklerini düşünerek, festivale destek olan SAĞKAL'a destekte bulunmak isteyenlerin UMUT yazarak 8688'e SMS gönderebileceklerini de sözlerine ekledi.