İZMİR'in Bornova ilçesinde 2018 yılının ilk 10 ayında, geri dönüşüm malzemesi olarak kullanılabilecek 6 bin 85 ton kağıt, karton, metal ve plastik toplandı.

Bornova Belediyesi, atıkların ayrı toplanması için ilçenin pek çok bölgesinde atık türlerine özel geri dönüşüm kutuları koydu. Vatandaşların duyarlılığı sayesinde atıklar çöp olmak yerine yeniden ekonomiye kazandırılmaya başlandı. Ayrıca çevre kirliliğinin önlenmesi ve daha çok geri dönüşüm malzemesinin ekonomiye kazandırılması için bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları da sürüyor.

Bornova Belediyesi 2018 yılının ilk 10 ayında geri dönüşüm malzemesi olarak kullanılabilecek 6 bin 85 ton kağıt, karton, metal ve plastik topladı. Aynı dönemde toplanan cam atık miktarı ise 5 bin 410 tona ulaştı.

Vatandaşlar ana cadde ve sokaklarda kağıt karton toplama kutularını, plastik toplama kutularını, metal ve cam toplama kutularını kullanılabiliyor. Bunların yanında bitkisel yağlar muhtarlıklarda bulunan atık yağ toplama bidonlarında, elektronik atık eşyalar da Bornova Belediyesi bahçesinde, Bornova Merkez Pazaryeri'nde ve Çamdibi Kapalı Pazaryeri'nde bulunan 'Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya Toplama Kutusu'na bırakılabiliyor.

Vatandaşlar atıkların ayrı toplanmasıyla ilgili daha detaylı bilgileri Bornova Belediyesi'nin 999 29 29 numaralı telefonundan alabiliyor. Ambalaj atıkları için dahili 2306, bitkisel atık yağlar için 2204 ve 2208, elektrikli ve elektronik atık eşyalar için 2202 ve 2204, molozlar için de hafta içi 2306, hafta sonu da 6300 numaralı telefonların aranabileceği belirtildi. (DHA)