AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı arap saçına dönen Buca Forbes Sevgi yolu yenileme çalışmalarının yavaş ilerlemesi sonucu iflas noktasına gelen esnafları ziyaret etti. İşyeri sahiplerinin eski günleri özlediklerini ifade etmesi üzerine Arslan“ Topu topu 350 metrelik yol neredeyse 11 aydır devam eden çalışmalar esnafı perişan etmiş. Dükkân sahipleri iflasın eşiğine gelmiş beceriksizliğin en belirgin halini bütün Buca ile birlikte esnaflarımız net bir şekilde gördü, görüyor.” dedi.

“350 METRELİK YOL 7 DEFA KAZILDI”

Yaklaşık 300 dükkânın bulunduğu ve ortalama bin Bucalıya iş imkânı sağlayan Forbes Sevgi Yolu eski günlerini arıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinin başlattığı ve uzunca süredir bitirilemeyen çalışmalara bölge esnafı isyan ediyor. Uzun yıllardır çarşıda esnaflık yapanlar proje kendilerine anlatıldığında büyük heyecan duyduklarını belirttiler ancak uzun süren çalışmaları ve kullanılan malzemeyi görünce eskiyi arar olduk diyerek tepkilerini dile getirdiler. Bitmeyen çalışmalar yüzünden zor günler geçiren Forbes Caddesi esnafı ” Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina bu projeyi bize anlatmak ve tanıtmak için Belediye meclis salonunda bir toplantı düzenledi gittik dinledik. Başkan Piriştina toplantıda aynen şu ifadeyi kullandı 180 günde projeyi tamamlamayı öngörüyoruz “Forbes’i İzmir’in parlayan yıldızı ve cazibe merkezi yapacağız demişti. Rezilliğimizle gerçekten İzmir’in yıldızı olduk. Yahu 350 -400 metrelik bir yol 7 defa döşenip tekrar kazılır mı Allah aşkına bu dünyanın neresinde var kullanılan malzeme ve işçilik sıfır caddemizin eski halini mumla arar hale geldik.11 aydır bıktık usandık bazı arkadaşlarımız yanında çalıştırdıkları elamanları işten çıkarmak zorunda kaldı. Ayrıca bizler yetkililere karşı haklı itirazımızı yüksek sesle dile getirdiğimiz için tehdit ediliyoruz. Bizlere bu muameleyi layık görenlere bizde sandık önümüze geldiğinde aynı muamele ile cevap vereceğiz ” diye konuştular.

“FORBES CADDESİ YAP BOZ TAHTASI GİBİ…

Forbes Caddesi esnafıyla buluşan AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan Forbes Caddesinden yükselen esnafların sesine kulak verdi. Yaklaşık bir yıldır ne büyükşehir belediyesine nede Buca belediyesine seslerini duyurmadıklarını belirten Forbes Caddesi esnafını dinleyen Arslan“ Bu tür yerler cadde ve meydanlar şehrin ruhunu ortaya koyar ve şehirler bu tür yerlerle bilinir ve buralara yapılan yatırımlarla markalaşır. Dünyanın neresine giderseniz gidin 350 metrelik bir yola taş döşeme işinin bir yıl sürdüğünü hiç bir yere göremezsiniz. Forbes Caddesindeki bu manzara iş bilmezliğin beceriksizliğin en belirgin halidir. Bütün esnaflarımızla tek tek görüştüm hepsi aynı dertten muztarip. Forbes Caddesi Buca'nın bir markasıdır. İzmir’in her yerinden insanların geldiği cıvıl cıvıl bir çarşıydı burası. Şimdi ki hali ise içler acısı. Bu neden böyle diye oturup insanların düşünmesi lazım. En düşük dükkân kirasının bile 8 bin lira olduğu bir yer burası. Burada yapılan iş taşları sök yenisini tak ve bir senedir hala neden bitirilemiyor.” diye konuştu.

Esnaflar, dertlerini dinleyen ve her sorunlarında yanlarında gördükleri Arslan’a teşekkür etti. (Buca Bld. Basın Bürosu)