İzmir'in Narlıdere ilçesinden belediye başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunan Cesamin Özkan'ın adaylığı, kesin ihraç talebi ile disipline sevk edildiği için askıya alındı. Özkan, İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmeden adaylığının düşürülmeye çalışıldığını ileri sürerek, yapılanların demokratik olmadığını söyledi.

CHP'li Cesamin Özkan, Narlıdere'den belediye başkan adayı olmak için başvuru dosyasını CHP Narlıdere İlçe Başkanlığı'na teslim etti. Ancak dosyayı teslim etmeden önce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP'li Muharrem İnce'ye dair sosyal medyadaki paylaşımlarının hakaret içeriği taşıdığı iddiasıyla, kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Disipline sevk edilen Özkan'ın aday adaylığı da parti tüzüğü gereği askıya alındı.

Dosyası, yarın (çarşamba) yapılacak toplantıda ele alınacak olan Özkan, 19 Ekim'de adaylık başvurusu yaptığını, ilçe başkanlığının da kabul ettiğini, 24 Ekim'de ise CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan ilçeye, aday adaylığının düşürülmesi için yazı gönderildiğini belirtti. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımların eleştiri içerikli olduğunu savunan Özkan, "Benim paylaşımlarımın hiçbirinde küçük düşürücü ibareler yok. Sadece eleştirel ifadeler var. Ayrıca daha disiplin kuruluna verilmeden, ilçeye yazı gönderilerek aday adaylığımın düşürülmesi istendi. Bu durum da son derece manidar" diye konuştu.

'İHRAÇ KARARI ÇIKARSA İTİRAZ EDECEĞİM'

İl Disiplin Kurulu'nda, ihraç kararı çıkması halinde önce Yüksek Disiplin Kurulu'na 3 gün içerisinde itiraz edeceğini, buradan da istediği sonucu alamaması halinde yargı yoluna başvuracağını söyleyen Cesamin Özkan'ın, "Disiplin süreci beklenmeden, adaylığım düşürülmeye çalışıldı. Bu hiç de demokratik bir yaklaşım değil. Ama ben her şeye rağmen partimin karar organlarının, bu süreç içerisinde doğru olan kararı vereceğine inanıyorum" dedi. (Umut KARAKOYUN/DHA)