İzmirli amatörlerin yükünü Bornova Belediyesi çekiyor. Kent genelindeki 250’yi aşkın amatör kulüpten 45’i Bornova sınırları içerisinde faaliyet gösterirken, Bornova Belediyesi’ne ait 6 semt sahasında her haftasonu en az 55 resmi karşılaşma oynanıyor. Belediye’in verdiği destek sadece saha ile de sınırlı kalmıyor.

Bornova, 2016-2017 Sezonu’nda kapılarını açan Bornova Stadı ile  İzmir’de en üst liglerin  adresi olurken, Bornova Belediyesi kentte en çok amatör kulübün faaliyet gösterdiği ilçe olarak amatörleri unutmuyor. Amatör kulüpler, ilçenin dört bir yanında yapılan halı sahalarda spor okulu faaliyetlerini sürdürüyor. Son dönemde ilçeye kazandırılan ve resmi maç oynanabilecek nizami ölçülerde olan Naldöken Bahri Altıntabak Futbol Sahası ile Işıkkent Ata Albayrak Futbol sahaları ise antreman amaçlı olarak kullanılıyor.

Bornova’da her hafta 55 maç

Bornova Şehir Stadı, Yusuf Tırpancı 1 ve 2 Nolu Sahaları, Taç Sanayi, Pınarbaşı ve Doğanlar olmak üzere 6 semt sahası ise İzmirli amatörlerin resmi maçlarına ev sahipliği yapıyor. Toplam 255 amatör kulübün buluduğu İzmir’deki amatör kulüplerin 45’si Bornova’da yer alırken, rakam oransal olarak %20’yi işaret ediyor. Her hafta çeşitli yaş gruplarında İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun programında yer alan ortalama 55 karşılaşma Bornova Belediyesi’ne ait tesislerde oynanıyor. 

Sadece saha desteği değil

Bornova Belediyesi’nin amatörlere verdiği destek sahalar ile sınırlı kalmıyor. İlçedeki amatörlere her yıl nakdi destek ve malzeme yardımı yapılılıyor. Ayrıca deplasman maçları için araç tahsis ediliyor. Tüm bunlarla birlikte ilçe sınırlarındaki Bölgesel Amatör Lig maçlarında Bornova Belediyesi’nin ambulansı görev yapıyor.

Her zaman amatörlerimizin yanındayız

Bornova’nın Anadolu’da futbolun ilk oynandığı kent olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Tatihten gelen misyonumuzla bir spor kenti olan Bornovamız’da her zaman amatör kulüplerimizin yanındayız, yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar, geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için faaliyet gösteriyor” diye konuştu.