İZMİR'in Konak ilçesinde yaşayan bir grup kadın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 80. yılında ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'de ziyaret etti.

Konak Belediyesi, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü anma günü kapsamında ilçedeki kadınları Anıtkabir'e götürdü. Düzenlenen 'Ata'ya Özlem' gezisine yaklaşık 500 kadın katıldı. 10 otobüsle Ankara'ya giden kadınlar sabahın erken saatlerinde Anıtkabir'e giriş yaptı. Ziyarette kadınlara Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da eşlik etti. Anıtkabir girişinde toplanan Konaklı kadınlar Aslanlı Yol'dan geçerek Ata'nın huzuruna çıktı.

SEVGİMİZ SONSUZ

Her yıl olduğu gibi bu 10 Kasım öncesinde de çok sayıda kişinin akın ettiği Anıtkabir'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulunan Konaklı kadınlar, sevgi, özlem ve minnetlerini dile getirdi. Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette Atatürk'ün mozolesine karanfil bırakarak, dua eden Konaklı kadınlar Cumhuriyet'e, Atatürk ilkelerine ve devrimlerine olan bağlılıklarını bir kez daha dile getirdi. Konaklı kadınlar Anıtkabir içinde yer alan müzeleri de ziyaret etti. Konaklı kadınlar duygu dolu anların yaşandığı gezi için Başkan Pekdaş'a teşekkür etti. Ziyarette 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabri de ziyaret edildi.

'CUMHURİYET KADIN DEVRİMİDİR'

Türkiye'de özgür kadınlar olarak yaşamalarını Atatürk'e ve onun devrimlerine borçlu olduklarını dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Cumhuriyet bir kadın devrimidir. Kadın- erkek eşit yurttaş olduğunda demokrasi olur, özgür yaşam olur, kendine güvenen, özgür fikirli çocuklar yetiştirmek mümkün oluyor. İşte Atatürk ve arkadaşları bize bu Cumhuriyeti emanet etti. Cumhuriyeti hukukun üstünlüğüne dayanan, demokratik bir cumhuriyet olarak yaşatmak bizim göreviz. Büyük Atatürk'ü sevgiyle, saygıyla, minnetle anıyoruz" dedi.

Konaklı kadınlar Anıtkabir ziyaretinin ardından tarihi Ankara Kalesi'ni de gezdi. Ankara ziyaretinde Çankaya Belediyesi, Konak kafilesine jest yaparak öğle yemeğinde ağırladı. Günü Ankara'da geçiren kadınlar, yapılan günübirlik gezi sonrasında tekrar İzmir'e döndü.