İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, 71 kişiden oluşan yönetim kurulu ile 9 kişilik disiplin kurulunu açıkladı. Ayrıca 20 ilçeye atanan başkanlar da belli oldu. Başkan Kırkpınar, yaptığı açıklamada, olumsuzlukların partiyi yıpratmayacağını söyledi.
 
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, il yönetim kurulu üyeleri ile il disiplin kurulu üyelerini açıkladı. İl binasında düzenlenen basın toplantısı ile yeni yönetim kurulunu tanıtan Hüsmen Kırkpınar, iddialı olduklarını ve yerel seçimlerde iddialarını ortaya koyacaklarını savundu. Parti olarak işlerinin zor olduğunu aktaran Başkan Kırkpınar, her şeye rağmen olumsuzlukların partiyi yıpratamayacağını kaydetti. İYİ Parti ile ilgili çeşitli spekülasyonların ortaya atıldığını ileri süren Kırkpınar, "Sizler bu ülkeyi yönetenlerin elinden bu yetkiyi devralacak, bir partinin mensuplarısınız. İYİ Parti, kurulduğu günden beri heyecanını, iddiasını ve idealini hiçbir zaman kaybetmemiş heyecanlı insanların topluluğu. İnanıyorum ki; bugünden yarına yarından da öbür güne taşıyacağımızı kutlu bir davanın neferlerisiniz. İşimiz kolay değil ama zor da değil. Tüm zorlukları aşa aşa bugünlere geldik. Bugün parlamentoda 41 temsilcisi olan bir partiyiz. Dinamik, sorgulayan ve ülkenin gerçeklerini parlamento kürsüsünden haykıran İYİ Parti milletvekilleri var. Eğer İYİ Parti parlamentoda olmasaydı bugün Türkiye’deki parlamento aritmetiğinden kaynaklanan sıkıntıları bir düşünün. Biz 24 Haziran’da tüm zorlukları aşa aşa geldik. 31 Mart 2019’da milletle kucaklamayı sağlayacağız. Şehrimizde çeşitli spekülasyonlar ortaya atıldı. Olumsuzluklar sanal medyada yer aldı. Bunların partimizi yıpratması mümkün değildir" dedi.

'GÜCÜMÜZÜN ÜZERİNDE OY ALACAĞIZ'
Şengül Hablemitoğlu’nun isminin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçmesini değerlendiren Kırkpınar, "Değerlendirme yapmak zor çünkü bu haberin kaynağı nedir bilmiyorum. Sosyal medyada bir şey çıktı. Bu isimler her biri kıymeti belli olan insanlar. Olsa çok mutlu olurum hepsi çok kıymetli. 1 Nisan şakası gibi gelecek ama İYİ Parti’nin zaferi ile sonuçlanacak. Gücümüzün üzerinde bir oy alacağımızı iddia ediyorum" diye konuştu.
 
VEKİL ADAYI DA LİSTEDE
Başkan Hüsmen Kırkpınar’ın yönetiminde 24 Haziran genel seçimlerinde milletvekili adayı olan Serap Özöktem de yer aldı. Yönetimdeki 71 isimden 6’sının avukat olması da dikkat çekti. Büyük çoğunluğu üniversite mezunlarından olan yönetim kurulunda, doktorlar, gazeteciler ve mühendisler de var. Yönetimde bir de Arzu Büyükköprü adında güzellik uzmanı bulunuyor.
İL YÖNETİM KURULU
İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu'nda şu isimler yer aldı:
"Hüsmen Kırkpınar, Adnan Koç, Adnan Selvi, Ahmet Kervan, Ahmet Murat Beyoğan, Ali İhsan Ülker, Alihan Aksoy, Anıl Selek,  Arzu Büyükköprü, Aynur Sezin Kuruşçu, Aysel Çeken, Aysın Yılmaz,  Ayşegül Eren,  Aytekin Dağlıoğlu, Berkant Hüseyin, Bilal Okan Calp,  Burak Üstünbaş, Burçin Özdemir, Bülent Uygur, Canan Gülbayrak, Cemil Gürsel, Cevdet Şahin Florat, Çağrı Özdemir, Ercüment Er, Erdal Şahin, Erkan Baransel, Evren Gülay, Fatih Özen, Figen Yıldırım,  Filiz Çuhadaroğlu, Funda Manavcı, Gizem Elbaş, Hakiyan Öztekin, Hasan Mert Yılmaz, Hasan Sungur, Hayri Köseoğlu, İbrahim Dönertaş, İrfan Anbar, İsmail Aybars Aksoy, Kurtuluş Doğan, Kübra Sonay Ayan, Levent Kaplan, Mehmet Ali Sarızeybek, Mehmet Balvar, Mehmet Fatih Zaimoğlu, Mehmet Halis Köse, Mehmet Murat Gök, Mehmet Orhan Arar, Melike Tırpan Yalçın, Mesut Mercan, Mevlüt Durmuş Kara, Murat Çakar,  Mutlu Gürsoy, Nadir Gergin, Naime Özeren, Nihal Namlı, Nurettin Özturan, Orhan Demiral, Osman Çandır, Ömer Özkan, Öztürk Keskin, Pelin Yetkin Yazıcı, Dündar Tanrıverdi, Sebahattin Topuz, Selahattin Gümüş, Serap Özöktem, Serhan Mete, Şakir Genç, Şükran Yörük, Şükrü Çakır, Ülkü Doğan."
 
İl Disiplin Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:
"Bülent Gülçek,  Ali Osman Sabancı, Serap Keskin Yazıcı,  Zuhal Şimşek, Mehmet Bilek,  Osman Tamer Şahin, Şükrü Torla, Yakup Şenkal, Hüseyin Doğan."

20 İLÇEYE YENİ BAŞKAN
İYİ Parti tarafından ataması yapılan ilçe başkanlarının isimleri de açıklandı. İlçe başkanları olarak açıklanan listede 20 yeni isim yer aldı. Buna göre, Aliağa’ya Yavuz Adar, Bayındır’a Hünsü Bahadır Küçükbarak, Bayraklı’ya Mehmet Erdinç Çobanoğlu, Bornova’ya Mustafa Tabak, Foça’ya Yasemin Görgeç, Güzelbahçe’ye Ümit Ergene, Çiğli’ye Hasan Şahin, Kınık’a Halit Tekne, Urla’ya Yüksek Bıyık, Selçuk’a Nalan Akduman, Bergama’ya Nuri Çiftçi, Çeşme’ye Volkan Evci, Dikili’ye Altan Aktuğ, Karabağlar’a, Hasan Yıldız, Karşıyaka’ya Mehmet Yıldırım, Kiraz’a Halit Demir, Menderes’e Ayşe Mutlu, Menemen’e Yılmaz Karslı, Ödemiş’e Semih Alpan, Tire’ye Hayati Okuroğlu atandı.(Umut KARAKOYUN/ DHA)