İZMİR’de, Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bünyesindeki Basmane Polis Merkezi binası, yaklaşık 20 aylık restorasyon çalışmalarının ardından, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın da katıldığı törenle açıldı.
 
İzmir’de, 1918 yılında dönemin İzmir Valisi Rahmi Bey tarafından açılan tarihi Basmane Polis Merkezi binası, yaklaşık 20 aylık restorasyon çalışmalarının ardından, bugün 14.30’da düzenlenen törenle yeniden hizmete girdi. Açılış törenine, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra polis müdürleri katıldı. Açılışta konuşan ve binayı tekrardan İzmir’e kazandırdıkları için çok mutlu olduğunu ifade eden Vali Ayyıldız, "Devletimizin banisi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80’inci yılında, tüm şehit ve gazilere minnet borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Rabbimizden dileğim; burayı ve vatanın her karışını herhangi bir kazadan, olumsuzluktan, anarşiden, terörden uzak eylesin. Burası hepimizin. Burada çalışanlar sizlerin evlatları. Birlik ve beraberlik olursa her şeyin üstesinden geliriz" dedi.
 
İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ise, binanın Vali Ayyıldız'ın destekleri sayesinde restore edildiğini vurgulayarak, "Restorasyon çalışmalarında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Büyük milletler tarihlerine sahip çıkarlar. Türk milleti de tarihin gördüğü en erdemli millettir. Tarihine hep sahip çıktı ve hep de sahip çıkacaktır. Bugün, bunun burada güzel bir örneğini görüyoruz. Basmane, son dönemde, şehrimizde misafir olarak bulunan göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı bir mevki. Bu sebeple, işlevsel bir polis merkezine ihtiyaç duyduğumuz önemli semtlerimizden birisi. Bu güzel bina hem tarihin derinliklerinden gelen güzelliğini sergilerken hem de İzmir’imizin güvenliğine güzel hizmetler yapacaktır. Emniyet teşkilatımız vatanına, milletine, bayrağına, devletine ve şehrin huzuruna sahip çıkar. İzmir emniyeti olarak da şehrimizin daha güvenli olması daha huzurlu olması için gece gündüz çalışıyoruz. Bundan sonra da bu polis merkezinin katılımıyla hizmetlerimizin daha üst seviyelere çıkacağını biliyoruz" dedi.
 
Konuşmaların ardından Konak Müftüsü Hasan Hayri Yaşar’ın okuduğu dua sonrasında, açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra İzmir Valisi Ayyıldız, beraberindekilerle binayı gezdi. (DHA)