EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar sanayicinin artan maliyetler ile rekabet etmekte zorlandığını belirterek, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında indirim talep etti.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar başkanlığında yapılan İzmir'de faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgeleri ve Serbest Bölge başkanlarının katılımıyla gerçekleşen Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve Serbest Bölgeler Platformu toplantısı Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. EBSO yönetim kurulu üyeleri ile OSB ve Serbest Bölge üyeleri

BAYOSB'yi gezerek birim makine tesislerinde incelemelerde bulundu. Toplantıda son dönemde elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışın sanayiciyi zor durumda bıraktığı belirtilirken indirim istendi.  EBSO öncülüğündeki platform, sorunları Ankara'ya ileterek, birlikte takip etmeyi kararlaştırdı. Yorgancılar, "Birçok riski alarak üretim yapıyorsunuz, ülkeye katma değer kazandırmak için gece gündüz çalışıyorsunuz ancak beraberinde bazı sıkıntılar ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Bir anda artan maliyetler ile rekabet etmekte zorlanıyorsunuz. Hükümetimiz, sanayicimizin rekabet şansını artırmak için en azından ilk etapta elektrik ve doğalgaz fiyatlarında indirim yapabilir. Bu konuda biz Ankara'da gerekli girişimleri şimdiden başlattık" dedi.