Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD), Avrupa Yönderlik ve Koçluk Derneği (EMCC) işbirliği ile “Mentörüm ESİAD” programını Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE)’den 20 öğrenci ile başlattı.  Program ile ESİAD üyelerinin rol model olarak 4. Sınıf ve yüksek lisans seviyesinde üniversite öğrencilerinin kariyerlerinin gelişimine destek vermeleri amaçlanıyor.

ESİAD olarak bir toplumun gelişmesi için özgür ve bilimsel fikri üretimin, yaratıcı düşüncenin ne kadar önemli olduğunu belirten ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, “En önemli gelişmişlik kriterinin çağdaş eğitim ve kurumların demokratik işleyişi olduğunu düşünüyoruz. İnsanı odağına alan, bireyin performansını ve yaşam kalitesini artıran temel bir eğitim stratejisi için kamu ve özel sektörün işbirliği içerisinde çalışması gerekiyor. Güçlü bir eğitim sisteminin toplumun tüm ihtiyaçlarının temelinde yattığından hareketle, ESİAD olarak özel sektörü temsilen tabiri caizse elimizi taşın altına koyduğumuz projelerimizden ilki olan “Mentörüm ESİAD”ı başlattık” dedi.

Mentörüm ESİAD’ın ilk adımı olarak mentör ve öğrenciler bir araya gelerek tanıştılar. Program kapsamında eğitimlerini tamamlamanın akabinde öğrenciler, ilk saha ziyaretlerini JTI Tütün Ürünleri fabrikasına gerçekleştirdi. Ortalama 1 okul yılı boyunca sürecek olan programda ESİAD üyelerinden oluşan mentörler, öğrencileri ile 9 kez bir araya gelecekler.

Mentörüm ESİAD’ın açılış toplantısında konuşan ESİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Mentör Sibel Zorlu, “ESİAD olarak bu sene eğitim konusuna odaklandık. ESİAD çatısı altında ilk kez bir mentörlük programı gerçekleştirmenin yanında Meslek Lisesi Koçları Programı’nın da Ege Bölge yürütücüsü olduk. Bu programlar ile lise ve üniversite öğrencilerinin kariyer gelişimine destek vererek iş hayatına nitelikli işgücünün kazandırılmasını hedefliyoruz” dedi.