Spor Toto 1. Lig’in 12. haftasında Altay 10 kişi kaldığı mücadelede sahasında Adana Demirspor’u 3-0 mağlup etti. 
 
Maçtan dakikalar 
8. dakikada Özgür’ün kullandığı kornere iyi yükselen Paxiao’nun kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-0 
10. dakikada Özgür’ün kullandığı serbest vuruşta kaleye yönelen meşin yuvarlak üst direkten geri geldi. 
20. dakikada Pote’nin ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top yandan auta çıktı. 
44. dakikada Hakan Bilgiç’e yaptığı müdahalenin ardından Özgür Özkaya ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 
50. dakikada Traore’nin ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak az farkla auta gitti. 
55. dakikada Serkan Öztürk’ün kullandığı serbest vuruşta yükselen İbrahim’in kafa vuruşunda top filelerle buluştu. 2-0 
66. dakikada Berk Yıldız’ın ortasında Pote kafayı vurdu, kaleci Egemen topun sahibi oldu. 
80. dakikada kullanılan Adana Demirspor köşe vuruşu kazandı. Emre’nin ortasında Gençer’in ters vuruşunda top direkten geri geldi. 
90+2. dakikada Adana Demirspor savunma arkasına atılan topla buluşan Paixao, düzgün bir vuruşla farkı 3’e çıkaran golü kaydetti. 3-0 
Stat: Atatürk 
Hakemler: Serkan Çınar xx, Mehmet Kapluhan xx, Kemal Elmas xx 
Altay: Egemen xx, Yasin xx, İbrahim Öztürk xx, Gençer xx, Özgür xx, Atakan xx, Metin xx, Aganovic xx (Serkan dk. 46 x), Hüsamettin xx (Pedro dk. 82 x), Furkan xx (Tevfik dk. 75 x), Paixao xx 
Yedekler: Aydın, Pedro, Ivanov, Kappel, Murat Uslu 
Teknik Direktör: Özden Töraydın 
Adana Demirspor: Çağlar xx, Batuhan xx (Boubacar Traore dk. 56 x), Mitrovic xx, Hakan xx, Orhan xx, Traore xx, Galip xx (Erdal dk. 69 x), Berk xx, Kosecki xx, Orkan xx (Emre dk. 78 x), Pote xx 
Yedekler: Kurtuluş, Djemoussa Traore, Tayyip, Musa 
Teknik Direktör: Hakan Kutlu 
Goller: Paixao (dk. 8 ve 90+2), İbrahim Öztürk (dk. 55) (Altay) 
Kırmızı kart: Özgür (dk. 44) (Altay) 
Sarı kartlar: Özgür, Atakan, Aganovic (Altay), Galip, Orkan, Mitrovic (Adana Demirspor)
(Sinan Yeniçeri - Tolga Tahçı-İHA) 
Spor Toto 1. Lig’de Adana Demirspor’u yenen Altay’da Teknik Direktör Özden Töraydın, “Maça çok iyi konsantre olduk ve galip geldik” dedi. 
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Töraydın, “Zor bir hafta geçirdik. Gazişehir maçından sonra bir zehirlenme vakası yaşadık. Özellikle zehirlenme vakası oyuncularımızı çok etkiledi. Fakat oyuncu grubu isterse her şeyi başarabilir. Bunun altyapısı da çalışmak. Hafta boyunca duran toplara yoğunlaştık. Bugün de duran toptan 2 gol bulmak bizi mutlu etti. İstek ve arzumuz çok önemliydi. Sezon başından beri kırılgan bir yapıdaydık. Ancak bugün sahada daha çok isteyen bir takım vardı. Devre arasında o top bizim kalemize girmeyecek dedik. Maçtan önce, ısınırken, maç içinde konsantrasyonumuz üst seviyedeydi. Bu ligde her takım birbirini yenebiliyor ve detaylar kazananı belirliyor. Bugün bu detayların başında da konsantre olmak geliyordu” ifadelerini kullandı. 
 
Hakan Kutlu: "Eksik rakibi yenmemiz gerekiyordu" 
Spor Toto 1. Lig’de Altay deplasmanından puansız ayrılan Adana Demirspor’da Teknik Direktör Hakan Kutlu, “Eksik kalan rakibi yenmemiz gerekiyordu” dedi. 
Karşılaşmanın ardından basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kutlu, “Maçla alakalı söylenecek çok bir şey yok. 10 kişi kalan rakibe karşı kazanmamız gerekiyordu. Rakibimiz eksik kaldıktan sonra önümüzde kocaman bir 45 dakika vardı ama biz futbolun gerekliliklerini yerine getiremedik. Altay’ı tebrik ediyorum” diye konuştu.