İZMİR'in Torbalı ilçesi Atatürk Mahallesi'nde yaptırılan 3 katlı taziye evi tamamlandı. Çeşitli kursların da verileceği taziye evinin açılışının gelecek günlerde yapılacağı bildirildi.

Torbalı Belediyesi tarafından yakınını kaybeden vatandaşlar arasında dayanışma, yardımlaşma duygusunu güçlendirmek ve taziye kültürünü yaşatmak için  Atatürk Mahallesi'nde taziye evi yaptırıldı. 3 katlı olarak yaptırılan taziye evinin ilçede önemli bir eksikliği gidereceği bildirildi. Torbalı'nın hızlı büyüdüğünü,  Anadolu'nun farklı kentlerinden göç aldığını belirten AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez  şunları söyledi:

"Taziye vatandaşlarımız arasında dayanışmayı, yardımlaşmayı, aynı acıyı paylaşmayı sağlayan çok değerli bir sosyal buluşmadır. Binlerce yıllık bu geleneğin kalıcı olmasını sağlamak adına birçok ilimizde, ilçemizde taziye evleri yapılıyor. Belediyemize de özellikle Atatürk Mahallesi'ndeki vatandaşlardan bu anlamda yoğun talep geliyordu. Çünkü apartman ortamında acılı aileler bunun zorluklarını, külfetini yaşıyordu. Dostların, yakınların matemlerine, acılarına ortak olunan taziye evleriyle önemli bir eksikliği de gidermiş olacağız. Belediye olarak benzer sosyal projelere, yatırımlara ayrı bir önem veriyoruz"  diye konuştu.

Atatürk Mahallesi Ethem Oruç Camisi'nin hemen yanında 3 katlı olarak projelendirilen Taziye Evi  300 metrekarelik kapalı alana sahip. Binanın bazı bölümleri Kur'an kursu başta olmak üzere farklı amaçlarla kullanılabilecek. Binada toplu yemekler için bir de mutfak bölümü bulunuyor. Taziye evinin açılışının önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirildi.