Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimlere Buca’dan CHP aday adayı olan İş insanı ve genç siyasetçi Suat Nesir adaylık çalışmaları ve hedefleri hakkında açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar: 

"Bir Bucalı olarak Buca’yı, Bucalılarla birlikte yöneteceğiz çünkü biz bir aileyiz’. 

İnanın bana Buca halkı benim ailem olduğu için başkanlık dönemimde, Buca halkı bunu çok net görecek çünkü ben ailesine düşkün bir olduğum için Buca’nın her bireyi benim ailemden birisi.  

Benim Buca’nın çocuğu olduğumu siz Bucalılar söylüyorbunu hak etmek ve Buca halkına layık olmak için bende elimden gelenin fazlasını yapacağım. 

Buca Belediye Meclisi Üyesi veBaşkan Yardımcısı olduğum dönemlerde kapımın herkese açık olduğunu Bucalı çok iyi biliyor. Elimden geldiğince sorunlarına çare olmaya çapa gösterdim. Bir kişinin geçmişi geleceğine ışık tutar diye düşünüyorum.

İş hayatımda da hiçbir zaman halkın karşısında bir iş yapmadım. Halkımızın mutluluğunu istediğim için iş hayatımda da buna çok dikkat ettim ve ediyorum.

Buca Sporu hak ettiği yere getireceğiz

Buca sporumuzu yine üst liglere çıkarmak için çapa harcayacağım çünkü bende bir Buca Sporluyum ve eski oyuncusuyum. Buca sporu hak ettiği yerlere elbirliği ile çıkaracağız.

Spor her zaman insanları kötülükten uzak tuttuğuna inandığım için Bucamızı spor cenneti yapacağım.

Buca Halkının bana olan güvenini boşa çıkarmayacağım 

Buca halkının bana olan güvenini kesinlikle boşa çıkarmayacağıma emin olabilirsiniz. Ben ve bütün ailem sülalem Buca da yaşıyor ne kendimin ne de aile fertlerimin başlarını yere eğdirmeyeceğimi herkesin bilmesi gerekiyor. Her şeyden önemlisi Buca halkının bana olan güvenine laik olacağım ve onların güvenlerini ve hayallerini boşa çıkarmayacağım. 

Sorunları da halkımızla beraber çözeceğiz.

Halk temiz bir Buca istiyor,

Rahat nefes alabileceği geniş ve güzel yeşil alanlar ile çocuk oyun parkları istiyor,

Buca trafiğinin rahatlatılmasını istiyor, 

Trafik sorunun çözülmesini istiyor ve bu sorunun çözülmesi içinde ekibimiz çalışıyor.

Buca’ya büyük bir meydan kazandıracağım,

Kararlı insan her sorunu çözer, önemli olan kararlı olmak ve sorunu çözeceğim demek.

Hedeflerimizden bazıları

Yaşlılarımızı kahve köşelerinde kurtaracağız,

Kadınlarımızı evlerinden çıkaracağız,

Çocuklarımızı eğitimine önem vereceğiz, Atatürkçü nesil yetiştirilmesi için çalışacağız,

Sporun her alanında çocuklarımıza destek olacağız ve çocuklarımızın sanat veya spor da hangisinde iyise ona yönlendirilmesini sağlayacağız. 

Ülkemizi yönetecek nesiller yetiştireceğiz.

Eğitime, Spora, Sanata önem vereceğiz ki sağlıklı, düşünebilen ve sorgulayan bir nesil yetiştirilmesi için mücadele edeceğiz.

Son olarak şunları söyleyebilirim. Mutlu insanlar mutlu kentlerde olur benimde hedefim Buca’yı mutlu bir kent yapmak ki Bucalı da mutlu olsun. Mutlu bir Buca yaratmak için çalışacağım."