EGE MECLİSİ - Kütahya'da bir evde çıkan yangın, 3 eve daha sıçradı. İtfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 2 saattte söndürülen yangında 4 ev kullanılamaz hale geldi. Dumandan etkilenen iki kişi ise hastaneye götürüldü.

Cemalettin Mahallesi Hacı Bekir Sokak'ta bulunan 3 katlı ahşap binada sabaha karşı henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Bir anda büyüyen alevler, yanındaki 3 eve sıçradı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan ve dumandan etkilenen 2 kişi ise ambulanslarla DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Poılis ekipleri ise alevlerden kaçıp, bahçede mahsur kalan bir kadını kurtardı. 

4 evin tamamen kullanılamaz hale geldiği yangının çıkış nedeni araştırılırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Saat 05.00 sıralarında, Cemalettin Mahallesi Hacı Bekir Sokak'taki ahşap binada çıkan ve 3 eve sıçrayan yangın saat 07.30 sıralarında kontrol altına alındı. Binalardaki soğutma çalışmaları ise halen devam ediyor. Yangının çıktığı binada, dumandan etkilenen ve hastaneye götürülen Minere Türker ve Ziya Şeker’in sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

KOMŞULAR ARASINDA KAVGA ÇIKTI

İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışması yaptığı sırada, evi zarar gören bir kişi ile yangının çıktığı bina sahibi arasında kısa süren bir tartışma çıktı. 

Yangının çıktığı binanın yanındaki evde yaşayan belediye işçisi Ali Osman Bodur, "Gece işten geldim sonra hemen yattım. Sabaha karşı bağrışmalar duydum, camdan çıkıp baktığımda bir kadın bir erkek bağırışıyordu. Aile kavgasıdır diye içeri girdim. Bir süre sonra koku ve dumanı hissedince hemen dışarı çıktım ve itfaiyeleri görünce yangını fark ettim. Bir anda büyüdü, bizim evimizin çatısına geldi, çökme oldu. İtafiyenin soğutma çalışmalarının ardından çıkıp bakacağız. Şu an evimizde kalabilecek miyiz kalamayacak mıyız bilmiyoruz" diye konuştu. (Oğuzhan KILIÇ/DHA)