Avrupa Festivaller Birliği’nin (EFA) Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu tarafından desteklenen projesi EFFE’nin (Avrupa için Festivaller, Festivaller için Avrupa) Türkiye Festival Merkezi İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), Türkiye Festivallerini Avrupa’nın festival arama motoru FestivalFinder’a kayıt olmaya davet ediyor.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) Başkanı ve EFA Yönetim Kurulu üyesi Filiz Eczacıbaşı Sarper; EFFE’nin müzikten tiyatroya, sokak sanatlarından dansa, edebiyattan, tüm sanat festivallerine kitlelerin kolay erişimini sağlamak amacıyla çevrimiçi bir arama aracı olan festivalfinder.eu’u oluşturduğunu söyledi. EFFE’nin sitesinde 14 Kasım’da başlayan kayıtların ücretsiz olduğunu hatırlatan Sarper,  FestivalFinder’a (Festival Bulucu) kayıt olan sanat festivallerinin tüm Avrupa'da binlerce festival severle tanışma olanağına kavuşacağını belirtti. Sistemin, Avrupa'daki sanat festivalleri hakkında daha fazla bilgi edinmeyi sağlayacağını da vurgulayan Sarper, “FestivalFinder, Avrupa’nın bütün kültürel zenginliğini parmaklarımızın ucuna getirecek. En büyük arzumuz, Türkiye’nin onlarca nitelikli festivalinin bu kültürel zenginlik içinde adını geçirmesidir. Ücretsiz olan bu başvuru festivallerimize Avrupa ve ötesini kapsayan 45 ülkede tanınırlık sağlarken ülkemizin tanıtımının kültür ve sanat yoluyla yapılmasına büyük katkı sağlayacak” dedi. EFFE’nin FestivalFinder uygulaması ile  bu 45 ülkede uluslararası izleyicileri, festival severleri, sanatçıları, yöneticileri, gezginleri, akademisyenleri, gazetecileri, blogcuları, sanat politikalarını belirleyenleri ve kent yöneticilerini Avrupa’nın festival mekanlarında buluşturmayı hedeflediğini kaydeden Sarper, “aynı zamanda festivalfinder.eu, festivaller, şehirler, turizm kurulları ve izleyiciler için Avrupa'nın sanat festivallerini içeren en güncel, kapsamlı ve pratik bir rehber olmayı da amaçlıyor” dedi.

Türkiye’deki tüm kültür ve sanat festivallerini;

https://www.festivalfinder.eu/festivals/new/account hesabından Festival Finder’a kayıt olmaya davet eden Filiz Eczacıbaşı Sarper, Türkiye Festival Merkezi İKSEV’in bu konuda yardıma hazır olduğunu da sözlerine ekledi.