İZMİR'in Bergama ilçesinde, 2 yıl önce rüzgar türbini kanadı yapan Danimarkalı bir firmaya yaptığı 174 bin metrekarelik parsel tahsisi ile adından bahsettiren Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) altyapı inşaatları ara vermeden devam ediliyor.

179 hektar alan üzerine kurulu olan ve 76 adet sanayi parseli bulunan Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nde halihazırda 2 firma faaliyet gösteriyor. Bölgede 500 kişi istihdam ediliyor. Altyapı çalışmaları aralıksız devam eden bölgede yolların asfaltlama işleri de hummalı bir şekilde sürüyor. Bölge kalkınmasında büyük rol oynayacak ve istihdamı artıracak projelere hazır bir altyapı oluşturduklarını belirten Bergama Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Telek, "Yatırımcıyla birebir diyalog kuran, çözümcü bir yönetim anlayışına sahibiz. Altyapı imkanları bulunan, ulaşımı kolay, fiyatları uygun olan bölgemize, yatırımcıları davet ediyorum" dedi.

'YATIRIMCILARIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ'

Bölgede çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ve yapılan işlerin en kısa zamanda yatırımcıların hizmetine sunulacağını vurgulayan Telek, "Temiz su, atık su, yağmur suyu, yangın suyu, elektrik iletim ve dağıtım hatları ile ana trafolar, internet ve telefon hatlarının imalatlarına 2017 yılından bu yana aralıksız devam ediyoruz. Yine bu süreçte kullanım suyu amaçlı su depomuzun ve terfi sistemimizin inşaatını da tamamlayarak devreye aldık. Bölgemizin sınırlarına tel çit imalatlarını, dere ıslahı ve açık kanal işlerimizi tamamladık. İzmir - Çanakkale Karayolu'na bağlantı yolumuzun asfalt ve kaldırım işlerini bitirdik. Altyapısını yaptığımız yollarda parsel istinat duvarı yapımı işlerini ve 7 kilometrelik yolun güzergahını açarak zemin sağlamlaştırma işlerini de tamamladık. Şimdi de altyapı imalatları tamamlanan yolların sıcak asfalt işlerini yapıyoruz. Kasım ayı sonuna kadar yaklaşık 4 kilmetre yolun asfaltlama işlerini tamamlayıp, yatırımcılarımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu.

'ALTYAPISI TAMAMLANMIŞ PARSEL SAYIMIZI 53'E ÇIKARACAĞIZ'

Yapılan tüm bu işler neticesinde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 35 parsele asfalt kaplı yolları da dahil altyapı hizmeti verebilir konuma geldiklerini alnı çizen Telek şöyle devam etti:

" Yatırımcılar bu parsellerde istedikleri an tesislerini inşa edebilirler, tüm altyapıları tamamlandı. 2019 yılı programımızda, 2 caddemizin tüm altyapılarının ve asfaltlama işlemlerinin tamamlanması yer alıyor. Böylece yatırımcıya sunulabilecek altyapısı tamamlanmış parsel sayımızı 53'e çıkaracağız. Yine önümüzdeki yıl bölge müdürlüğü binamızı inşa edip, faaliyete geçireceğiz. Elbette yeşil alan ve sosyal donatı alanlarının peyzaj işlerini de göz ardı etmiyoruz. Ağaçlandırma ve çevre düzenleme işlerine bu ay içerisinde başlayacağız." (DHA)