EGE MECLİSİ - İYİ Parti Genel Merkezi, Ege Bölgesi’ndeki 8 ilin katılımı ile İzmir’de Ege Bölgesi toplantısı düzenleyecek. Toplantıya bölgelerin il teşkilatları katılacak. Öte yandan partinin Balçova, Torbalı ve Narlıdere ilçe başkanları da belli oldu.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, 25 Kasım’da Ege Bölge toplantısına ev sahibi yapacaklarını açıkladı. Ege Bölgesi’ndeki 8 ilin yönetim kurulu üyelerinin katılacağı toplantı, Kültürpark’taki İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Partilileri bir araya getirecek olan toplantı, 09.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Öte yandan İYİ Parti Narlıdere, Torbalı ve Balçova ilçe başkanlarını da atadı. Buna göre Balçova İlçe Başkanlığı'na Hicran Helezür, Narlıdere İlçe Başkanlığı’na Derya Türkgülü ve Torbalı İlçe Başkanlığı’na da Abdülbaki Akyüz getirildi.  İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, geriye kalan 7 ilçeden 5’inin cuma günü netleşeceğini açıkladı. Kırkpınar, yerel seçimler için konuşulan ittifaka dair de "Sizle beraber takip ediyoruz. Yukarıdan aşağıya bir haber geldiğinde önce sizinle paylaşacağız. Bu ittifakı bir kere düzeltmek lazım. Parlamento seçimlerinde ittifak olur ama yerel seçimlerde olmaz. Yerelde kimsenin oyu kimseye sayılmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Göreve atanan Torbalı İlçe Başkanı Abdülbaki Akyüz, kendisine görev verildiği için teşekkür etti. Akyüz, "İnşallah güvenlerini boşa çıkarmayacağız. Gece gündüz demeden çalışacağız ve her türlü mücadeleyi göstereceğiz" dedi. Balçova İlçe Başkanı Hicran Helezür de "Beni bu göreve layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağız. İl başkanlığımızı utandırmayacağız" diye konuştu. Narlıdere İlçe Başkanı Derya Türkgülü ise rahatsızlığından dolayı, atama belgesini almaya gelmedi. (Umut KARAKOYUN/DHA)