AK Parti İzmir Büyükşehir adayı eski Ekonomomi Bakanı Nihat Zeybekci oldu. Zeybekci'nin İzmir adaylığını A Haber canlı yayında duyurdu...


NİHAT ZEYBEKCİ KİMDİR?

Nihat Zeybekci 1 Ocak 1961 tarihinde, Denizli'nin Tavas ilçesinde dünyaya geldi.
 
İlk ve orta okulu memleketinde tamamlayan Zeybekci, liseyi yatılı bir şekilde Kütahya'da okudu. 
 
Lise mezuniyetinin ardından Marmara Üniversitesi'inde eğitimini sürdürdü. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Zeybekci, üniversite eğitimi boyunca bir dış ticaret şirketinde çalıştı.
 
İstanbul Üniversitesi'nin Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde ise yüksek lisansını tamamladı. 
 
Profesyonel iş yaşamına İstanbul’da özel sektörde başladı. Denizli'de bir tekstil firmasının ihracat müdürlüğünü yaptı, 1994 senesindeyse Turkuaz Tekstil'i kurdu.
 
Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliğinde bulunan Zeybekci, Denizli Platform Sözcülüğü görevini üstlendi ve iki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığını yürüttü.
 
Siyasete 2004 senesinde atılan Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili olarak meclise girdi. 
 
AK Parti MKYK üyesi olan Zeybekci, Türkiye Büyük Millet Meclisi Enerji Komisyonu Başkanlığı yaptı. 26 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilen kabine değişikliği ile Ekonomi Bakanlığı görevine atandı.
 
Nihat Zeybekci, 2004-2011 yılları arasında Denizli Belediye Başkanlığı görevini yerine getirdi.
 
24. 25. ve 26.  dönem Denizli Milletvekili olan Zeybekci, Mustafa Elitaş'ın kısa süreli Ekonomi Bakanlığı'ndan sonra 24 Mayıs 2016 tarihinde tekrar Ekonomi Bakanı olarak atandı.