EGE MECLİSİ - Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Kadın Kollarının düzenlediği çalıştay sonrası hazırlanan rapor ve raporda İzmir ile ilgili yer alan ifadelere, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı'dan sert yanıt geldi. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, "Tüm dünya İzmir'deki yeşil alan ve kent ormanları projelerine gıptayla bakarken, AKP'nin bu raporu ciddiye alınacak gibi değil" dedi. 

İZMİR'İN KADIN DOSTU KENT SEÇİLDİĞİNDEN BİHABERLER

İzmirli kadınlar Türkiye'nin en modern kentinde yaşayan, özgürlüklerini sonuna kadar kullanma fırsatı bulan, yaşamlarında mahalle baskısı olmayan, çalışma hayatının içinde olan kadınlardır. AKP İzmir İl Kadın Kolları Başkanının İzmir'i yaşamadığı ve bilmediği anlaşılıyor.  Tüm dünya İzmir'deki yeşil alan ve kent ormanları projelerine gıptayla bakarken, Birleşmiş Milletler tarafından "Kadın Dostu" kent unvanı verilmişken, AKP'nin bu raporu ciddiye alınacak gibi değil. Ankara, İstanbul ve diğer şehirlerdeki tüm kadınların yaşamak için can attığı bir şehirdir İzmir. İzmir Çağdaştır; İzmir "Modern ve Model"dir. İzmir'de yaşam kolaydır.  İzmir'de yeteri kadar sosyal donatı alanlarının olmadığı iddiası da, AKP'nin İzmir'i iyi tanımamasının, yada gören ama görmezden gelmeye çalışanların biraz komik kaçan mesnetsiz iddiasıdır. Yeşil alanların eksik olduğu görüşüne de katılmak aynı düşünceyle mümkün değildir. İzmir'deki CHP'li Belediyeler imar planlarında bulunan yeşil alanları ranta ve AVM' ye dönüştürmezler. Bu alanları yeşil alan ve sosyal donatı alanları olarak değerlendirirler. Doğal Yaşam Parkı, İnciraltı Kent Ormanı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Halk Park, Evrensel Çocuk Müzesi, Havagazı fabrikası, Adnan Saygun Kültür Merkezi gibi pek çok yeşil ve sosyal donatı alanı, örneğini AKP iktidarında sık sık gördüğümüz gibi yandaşa, eşe dosta değil, halkımızın hizmetine sunulmuştur.

ULAŞIM ANKARA VE İSTANBUL'DAN DAHA UCUZ

AKP'nin hazırladığı raporda İzmir'deki toplu ulaşıma ilişkin değerlendirmelere de katılmanın mümkün olmadığını belirten Balcı " Ulaşıma gelince ulaşımda Ankara ve İstanbul' da yapılan hatalı uygulamalar İzmir'de yapılmamıştır. İzmir'de insanlar için ulaşım projeleri geliştirilmiştir. Oysa ki Ankara ve İstanbul' da ulaşım araçlara hizmet etmektedir. Bunun sonucunda da Ankara ve İstanbul 'da ulaşım ve trafik içinden çıkılmaz bir hal almıştır. İzmir insana yönelik toplu taşımaya önem vermiş ;Metro, İzban, Tramvay raylı sistemleriyle otobüs ve modern deniz taşımacılığını İzmirlinin hizmetine sunmuştur. İzmir Büyükşehir Belediyemizin hayata geçirdiği 90 dakikalık aktarma sistemi ile Ankara ve İstanbul'dan çok daha ucuza toplu ulaşım gerçekleştirilmektedir" dedi.

AKP'nin bu raporla aslında İzmir'i anlayamadığı, İzmirlinin yaşam biçimini kavrayamadığının bir kez daha ortaya çıktığını söyleyen CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

Bizler çağdaş,modern bir kentte yaşıyoruz. İktidarın yapması gereken bir çok hizmeti bile İzmir'de CHP'li belediyeler  yapmaktadır. İzmirliler merkezi hükümete ödedikleri verginin karşılığını alamamaktadırlar. Yatırımların tamamı Belediyelerimizin öz kaynakları İle yapılmaktadır. Bunun en güzel örneği İzmir Metrosudur. Oysa ki Ankara ve İstanbul metroları merkezi hükümet tarafından yapılmıştır. Merkezi hükümet tarafından Üçyol-Buca metrosu yapımı  vaadi verilmiş olmasına rağmen hala gerçekleştirilmemiştir.  Son olarak İzmir Türkiye 'de yaşayan her vatandaşımızın gıptayla baktığı ve yaşamak istediği bir şehirdir. Eğer AKP İzmir'in yöneticileri ve kadın kolları bunu hala anlayamamışsa ne bizim, ne de İzmirlilerin yapacak bir şeyi yoktur. Bu rapor, AKP'nin İzmir'i tanımadığının raporudur. İzmir Türkiye'yi ısıtan, aydınlık ve umut veren bir güneştir ve "Güneş Balçıkla Sıvanmaz."