İZMİRLİ Üniversiteli Kadın Kolektifi üyeleri, renkli kağıtlara slogan yazarak süsledikleri minik kekleri Ege Üniversitesi kampüsünde dağıtarak kadınları 25 Kasım Kadına Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde sokağa çağırdı.
 
Minik dövizlerle süsledikleri kekleri Ege Üniversitesi kampüsünde dağıtan İzmirli Üniversiteli Kadın Kolektifi üyeleri, kadınları 25 Kasım Kadına Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde sokağa çağırdı. Üniversiteliler, 'Kadınlar sokağa özgürleşmeye', '25 Kasım’da sokağa', 'Namusumu kaybettim, aramıyorum' gibi kadına yönelik şiddete karşı yazılmış sloganların yazdığı küçük renkli kağıtları minik keklerin üzerine koyarak Ege Üniversitesi kampüsündeki kadın öğrencilere dağıttı. Kadına karşı yapılan her türlü baskı, şiddet ve ayrımcılığa karşı olduklarını savunan Üniversiteli Kadın Kolektifi sosyal medyadan şu mesajı verdi:
 
"Üzerimizdeki her türlü baskının arttığı günlerden geçiyoruz. Çocuk istismarının, şiddetin, tacizin, tecavüzün çoğaldığı, kazanılmış haklarımızın elimizden alınmak istendiği, cinsiyetçiliğin ve gericiliğin üstümüze geldiği günlerden. Ancak tüm bunların yanında umutlu günlerden de geçiyoruz. Çünkü her şeyi değiştirebilecek kadar inatçı ve azimliyiz. Yan yana geldiğimizde çok güçlüyüz ve bunun bilincindeyiz. İşte bu yüzden bu yıl da hep birlikte yaşamımıza, haklarımıza sahip çıkmak, özgürce dolaşıp kahkaha atabilmek için her yıl dünyanın dört bir yanında olduğu gibi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde biraraya geliyor, ses çıkarıyoruz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, hayatlarımızı savunuyoruz. Unutma, sen yoksan bir eksiğiz." Kolektif, kadınları 25 Kasım Pazar günü saat 17.00’de Alsancak ÖSYM önüne çağırdı. (Melis KARAKUZULU/DHA)