CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığ ıaçıklamada, "Milli Eğitimde öğretmen odaklı bir sistemden uzaklaşılarak, öğretmenlerimizin fikri alınmadan, onlar yok sayılarak oluşturulan müfredat ve kitap içerikleri maalesef çocuklarımızı çağdaş, anlamaya ve öğrenmeye, yetenek ve ilgi alanlarına dayalı değil, robotlaştırılmış ve ezbere dayalı bir eğitim sisteminin parçası olmaya zorlamakta" dedi.
 
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin robotlaştırılmış ve ezbere dayalı bir eğitim sisteminin parçası olmaya zorlandıklarını öne sürerek, şöyle dedi:
"Ülkemizde eğitim anlamında ne milli, ne de oturmuş bir eğitim sisteminden söz etmek mümkün değildir. Her yeni Milli Eğitim Bakanına göre değiştirilen müfredat ve sistem, en çok öğretmenlerimizi yormakta ve onları asıl işleri olan eğitim vermekten uzaklaştırmakta. Milli Eğitimde öğretmen odaklı bir sistemden uzaklaşılarak, öğretmenlerimizin fikri alınmadan, onlar yok sayılarak oluşturulan müfredat ve kitap içerikleri maalesef çocuklarımızı çağdaş, anlamaya ve öğrenmeye, yetenek ve ilgi alanlarına dayalı değil, robotlaştırılmış ve ezbere dayalı bir eğitim sisteminin parçası olmaya zorlamakta. Bununla birlikte, öğretmenlerimizin özellikle devlet okullarında kalabalık ve bakımsız sınıflarda, bilimsel çalışma ve deneylerin yapılamayacağı okullarda eğitim vermek zorunda kalmaları hem öğretmenlerimizin verimlerini, hem de verilen eğitim kalitesini düşürmekte."
 
ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERE DİKKAT ÇEKTİ
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, atanamayan öğretmenler sorununa dikkat çekerek, "Ülkemizde bu kadar öğretmen açığı varken, mevcuttaki öğretmenlerimizin iş yükü her geçen gün artarken, öğrencilerimiz bilgiye, öğrenmeye bu kadar açken, atanamayan öğretmenler ayıbına derhal son verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bizler bu politikaların hayata geçirilmesi için her platformda çalışmalarımız yürütüyor, kurulacak bir CHP iktidarının da tam anlamıyla bir eğitim iktidarı olacağını, bir kez daha ilan ediyoruz" dedi. (DHA)