MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Antalya’daki Belediye Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Bahçeli yaptığı son dakika açıklamasında İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday göstermeyeceklerini açıkladı.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DE ADAY GÖSTERMEYECEĞİZ…

Elimizi taşın altına koyacağız. Fedakarlıksa gene yapacağız. Daha önce büyükşehir ölçeğinde İstanbul’da aday çıkarmayacağımı söylemiştim. MHP, İstanbul’un yanı sıra Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylarını da göstermeyecek.

İL BAŞKANI ŞAHİN: "CUMHUR İTTİFAKI ÜSTÜN GELECEK"

İzmir’de AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlerde ittifaka gideceğinin açıklanmasının ardından, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, "İttifakın başarılı olacağına inanıyorum. İzmir’de Cumhur İttifakı zillet ittifakına karşı üstün gelecektir" dedi. 

Günlerdir Cumhur İttifakının yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceği merak edilirken, Devlet Bahçeli yol haritasını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin bir araya gelip, yerel seçimlerde daha önce bittiği açıklanan ittifakı yeniden ele almıştı. Görüşmelerinde AK Parti ve MHP’nin bazı büyükşehirlerde ittifaka gideceği belirtilmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde İzmir ile birlikte İstanbul, Ankara’da aday çıkarmayacaklarını açıkladı. 

"Cumhur İttifakı, zillet ittifakın karşı üstün gelecektir" 

Konuyu ilişkin açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Veysel Şahin, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin sözlerini hatırlatarak, "İzmir’de büyükşehir adayı çıkarmayacağız, sadece ilçe belediyelerinde aday çıkartacağız. Dolayısıyla büyükşehir için Cumhur İttifakı’nın çıkartacağı adayı destekleyeceğiz. İttifakın başarılı olacağına inanıyorum. İzmir’de Cumhur İttifakı, zillet ittifakına karşı üstün gelecektir" dedi. 

Nihat Zeybekci desteklenecek 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’nin eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi aday göstermesi bekleniyor. Cumhur İttifakı çerçevesinde MHP ile durumu değerlendirecek olan AK Parti’nin yakın zamanda İzmir adayını açıklaması bekleniyor. Eğer aday gösterilirse Nihat Zeybekci hem AK Parti’nin hem de MHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak. 

ŞENGÜL: "KARAR TEŞKİLATIMIZDA MEMNUNİYET YARATTI"

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Cumhur ittifakının yerel seçimde de devam etmesi ve MHP’nin İzmir’de Büyükşehir için aday göstermeme kararına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Mevcut durum, teşkilatımızda memnuniyet yarattı ve motivasyonu daha da arttırdı. MHP ile birlikte iyi bir çalışma yürütüp, İzmir’de başarıya ulaşacağız” dedi.

Uzun süredir CHP yönetiminde olan İzmir’de, birçok sorunun çözüm beklediğini söyleyerek, 31 Mart’taki yerel seçimin önemine dikkat çeken Başkan Şengül, “Öncelikle, alınan kararın ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Cumhur ittifakının yerel seçimde de devam etme iradesi zaten güçlüydü. Ama geçtiğimiz dönemde bazı yanlış anlaşılmalar nedeniyle akamete uğramıştı. Cumhur ittifakı iradesinin yeniden güçlü bir şekilde ortaya çıkması, hepimizde memnuniyet oluşturdu. Önümüzdeki süreç içerisinde MHP ile birlikte etkin bir çalışma yapıp, İzmir’in 15 yıllık CHP yönetiminde biriken sorunlarının giderilmesi için elimizden geleni yapacağız. Güçlü bir belediye başkan adayı belirleyerek, Cumhur ittifakı olarak İzmir’de başarılı olacağız” diye konuştu.