Eraslan Toplulukları öğrencisi Mira Uğurel, her sene yaptığı sosyal sorumluluk projesini bu sene Ege Üniversitesi çocuk hastanesi kemik iliği nakil ünitesi yararına Türkiye Kan Ordusu Derneği ile iş birliği yaparak hayata geçirdi.

5. sınıf öğrencisi Uğurel, Türkiye Kan Ordusu Kanser Derneği için "Haziran Ayı Bizim Ayımız" adlı sosyal sorumluluk projesini başlattı. Ailesinin de desteğiyle çeşitli tasarımlar yapan Mira, bu tasarımları satışa sunarak Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Kemik İliği Nakil Ünitesi'nde tedavi gören arkadaşlarına yardım etti. Geçen sene benzer bir proje için LÖSEV ile çalışan Mira, bu yıl kan ordusu ile çalışmalarını büyüttü. 

Mira, yaptığı tasarım çantaları hayırseverlerin katıldığı bağış gecesinde satışa sunarak toplanan bağışları Türkiye Kan Ordusu Derneği'ne verdi. Hasta çocukların da katıldığı gecede aynı zamanda hayırseverler ile çocuklar bir araya gelerek keyifli vakit geçirdiler. Bağış gecesine; Asrın Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve gazetemiz EGE MECLİSİ İmtiyaz Sahibi Ali Talak da katılarak destek verdi.  

Mira'nın hikayesi nasıl başladı?

Lösemili arkadaşlarını ziyaretlerinde en sevdiği oyuncağını onlarla paylaşan Mira, bu oyuncağı figür haline dönüştürdü ve proje kapsamında kullanmaya başladı. Mira, her yıl lösemi ile savaşan çocuklar için çalışarak, sattığı ürünlerle bağış gerçekleştiriyor.