BU yıl 150'nci yılını kutlayan Türk Kızılayı'na, Menderes Nene Hatun Anaokulu öğrencileri bağışta bulundu. Öğrencilerden 5 yaşındaki Elif Doğan'ın, Kızılay kumbarasına attığı parayı aslında oyuncak bebek almak için biriktirdiğini söylemesi, kurum yetkililerini duygulandırdı.

Menderes'te bulunan Nene Hatun Anaokulu öğrencileri, Hilal-i Ahmer adıyla kurulan ve bu yıl 150'nci yılını kutlayan Kızılay'a bağışta bulundu. Kızılay görevlisinin okullarına getirdiği kumbaraya, heyecandan titrelen elleriyle ailelerinin verdiği harçlıkları atan çocuklar, başka insanlara yardım ettikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Öğrencilerden 5 yaşındaki Elif Doğan'ın, kendisiyle sohbet eden Kızılay görevlilerine, "Aslında ben bu parayı oyuncak bebek almak için biriktirmeye başlamıştım. Ama öğretmenlerim bana okulumuza sizin geleceğinizi söylediğinde çok heyecanlandım. Tüm paramı vermek istedim" demesi, sınıfta duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu. Elif'in babası Emre Doğan da, başka insanlar mutlu olunca kızının da çok mutlu olduğunu ve onun bu özelliğinden gurur duyduğunu belirterek, "Çocuğuma bu hayatta, her şeyden önce iyilik ve merhamet duygularını aşıladım" diye konuştu.

'YÜREĞİMİZE DE TAHT KURDU"

Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış da tüm okul öğrencilerine teşekkür ederek, "Elif kardeşimiz hayal ettiği oyuncak bebeği almak için biriktirdiği parayı başka kardeşlerinin hayallerinin gerçekleşebilmesi adına Kızılay'a bağışlayarak hepimizin yüreğinde taht kurdu. Bizler de hem Elif'e hem de ona paylaşmanın önemini aşılayan ailesine teşekkür ediyoruz. Kızılay'ın 150 yıldır insanların yüreklerine başarıyla dokunabilmesinin ardındaki sır, işte bu olaylarda gizli" dedi. (DHA)