İZMİR'in Torbalı Belediyesi tarafından Saipler Mahallesi'nde 7'nci kez düzenlenen zeytin ve zeytinyağı festivali renkli geçti. Çevre kentlerden de katılımla binlerce kişi, Gemlik türü zeytiniyle ünlü Saipler'e akın ederek, coşkuya ortak oldu.
 
Zengin bitki örtüsü, doğal güzelliği ve kaliteli zeytin türleriyle ünlü Saipler'deki zeytin ve zeytinyağı festivali, çevre köylerdeki üreticilerin de buluşma noktası oldu. Köylüler, mahalle meydanında kurulan tezgahlarda zeytin, zeytinyağı, reçel, bal, peynir gibi organik ürünlerini pazarlama imkanı buldu. Festivalde bu yıl bir ilk de yaşandı. 5 ayrı kategoride yemek yarışması yapıldı. İzmir Aşçılar Derneği'nin usta şefleri tarafından puanlaması yapılan yarışma sonucunda, dereceye girenlere çeşitli ödüller takdim edildi. Festival alanını dolduranlar, TRT sanatçısı Sabahattin Gülümser'in seslendirdiği birbirinden güzel türkülere eşlik etti.
 
Festivalin açılış konuşmasını yapan Torbalı Belediye Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez, merkezi hükümetin de desteğiyle ilçe genelinde 300 projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Torbalı'da son 40 yılda yapılanları 2'ye katladık. Nüfus itibariyle de Torbalı son 4.5 yılda 45 bin kişi göç aldı. Yani ilçemiz bir çekim merkezi oldu. Bu maddi yatırımlarımızın yanında kültürel faaliyetlerimiz de hiç hız kesmedi. Torbalı'da yetişen değerli mahsulleri, ülke çapında tanıtmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz festivallerden aldığımız geri dönüşler doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi.
 
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, ilçenin son 4.5 yılda çok önemli kalkınma atılımları gerçekleştirdiğini vurgulayarak, "Size bir müjde vereyim. Artık hastanemiz A tipi hastane statüsünde hizmet verecek. Sağlık Bakanlığı'na gerekli müracaatlar yapıldı. Torbalı halkı artık bir üniversite hastanesindekine denk doktor kadrosuyla hizmet alacak" diye konuştu.
 
AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ise "Gittiğim her yerde, katıldığım her toplantıda Torbalı'nın bu başarı hikayesini anlatıyorum. Zaten her yerde Torbalı konuşuluyor. İnanıyorum ki Torbalı'yı çok daha güzel günler bekliyor" dedi.