İZMİR Moris Bencuya Otistik Çocuklar Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile Serenad Kültür Sanat Derneği, 28 Kasım’da İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde otizme farkındalık yaratmak için konser düzenleyecek. 7 farklı solist ile birlikte okul öğrencilerinin de sahnede yer alacağı kalplere dokunacak konserden elde edilecek tüm gelir otizmli öğrencilere bağışlanacak.

İzmir Moris Bencuya Otistik Çocuklar Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Serenad Kültür Sanat Derneği'nin ortak projesi kapsamında, İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde otizme dikkat çekip, farkındalık yaratmak için konser verilecek. Dernek üyelerinden 7 solistin sahne alacağı, 28 Kasım'daki konserden elde edilecek tüm gelir, Moris Bencuya Otistik Çocuklar Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne bağışlanarak otizmli öğrencilere umut olacak. Otizmli öğrencilerin halk oyunları gösterisi sunacağı konserde, otizm hastası Ateş Güldoğan da gösteriye piyano ile eşlik edecek.

'ÇOCUKLARIMIZ İÇİN SAHNEDE OLACAĞIZ'

Otizmli çocuklara destek vermek amacıyla bir araya geldiklerini belirten Serenad Kültür Sanat Derneği Koro Şefi Engin Koyuncu, "Çocuklarımız mutlu olsun, ailelere moral olsun istedik. Tamamen çocuklarımızın ihtiyaçları karşılanacak. Bu çocukların oturdukları sandalye kırılabiliyor, kullandıkları araçlar ve gereçler de oldukça masraflı. Biz çok sayıda sosyal sorumluluk projesi içinde bulunmuş bir derneğiz. Karşıyaka’nın Filizleri projesi kapsamında 3 üniversite öğrencisine burs verdik. Engelliler haftasında down sendromlu çocuklar yararına konser yaptık. Yeter ki bu çocuklar mutlu olsun. Kalplere dokunacağımız çok özel ve İzmir’de ses getirecek bir Türk müziği konseri olacak. Otizmli çocuklarımız için sahnede olacağız" dedi. 

'HEDEFİMİZ KAT ETTİĞİMİZ MESAFELERİ PAYLAŞMAK'

Otizmli çocuklar yararına yapılacak konserden büyük mutluluk ve heyecan duyduğunu dile getiren Okul Müdürü Ercan Mermer de, "Bu güzel yürekli insanlarla otizm ile yaşanılabilir bir okul ortamı da yaratabilmek açısından bu tür iş birliklerini çok önemsiyoruz. Müfredatımızı da gönüllülerden aldığımız destek doğrultusunda genişletiyoruz. Fotoğrafçılık, izcilik, bisiklet ve halk oyunları gibi alanlarda gönüllü olarak okulumuza gelip özel gereksinimli olan öğrencilere eğitim veren öğretmenlerimiz var. Bu konserle asıl hedefimiz otizmli çocukların eğitiminde kat ettiğimiz mesafeleri paylaşmak. Şu an 78 öğrencinin bulunduğu ilkokuldan lise sona kadar eğitim verdiğimiz okulumuzda bu proje öğrencilerimize destek olması açısından bizi çok iyi yerlere taşıyacak. Buradan elde edeceğimiz sevgi toplum açısından ihtiyacımız olan bir şey. Bu proje, otizmli çocukların eğitimi konusunda okulumuzdan yayılan bir ışık olacak" diye konuştu. (DHA)