EGE Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Melek Şahan'ın 'Melekler, Masallar ve Mazeretler' adlı heykel sergisi EÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı.

Sanatçının sergide yer alan 50 parça eseri açılış kokteyline katılan konukların beğenisini kazandı. Sergisi ile ilgili bilgi veren Melek Şahan, saflığın, bilgeliğin ve doğallığın çocuklara özgü olduğunu belirterek, "Benim hikayemde çocuklar; hem kendilerini hem de doğada bulunan tüm canlıları temsil etmektedir. Savunmasız, dilsiz, aç, sevgisiz, dilenen, çalıştırılan, taciz edilen, şiddet gören nice çocuklar var. Büyüklerin hırslar dünyasında gözlerini açan yalnız ve yitik çocuklar var. Oysa masallar bilge arkadaş gibidirler. İnsanlığın ortak bilinçaltının aynasıdırlar. Günümüz dünyasında bilgeIik yalnızca 'Gerçekler'le sınırlandırılmıştır. Genç varlık mutlaka korunma ve sığınma ister. Gerçeğe de ihtiyaç vardır. Çocuklara tamamen dürüstçe ve gerçeklere dayanarak iyilik ve kötülükten söz etmeninin yolu, benlikten, iç, en derin benlikten söz etmektir. Bunun en iyi yolu da masallar ve mitlerdir. Çocuklara doğru ile yanlış öğretilirken, gerçekçi anlatılar bunu yapmak için en zor ortamdır. Kolektif biIincin yüzeyselliklerine, basitleştirici bir ahlakçılığa ve çeşitli yansıtmalara takıIıp kalmamak çok güçtür. Ben de masalların eğitici ve sağaltıcı yönüne inananlardanım. Hem çocuklara hem yetişkinlere masallar yol göstersin dilerim" dedi.

Serginin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan da geçen ay Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıldönümü ve Atatürk Günleri kapsamında 'Ekim'den Esintiler' başlığıyla sergi sezonunu açtıklarını, Kasım ayını da Mustafa Kemal Atatürk'ün "Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz" sözüne adadıklarını ve Melek Şahan'ın çocukların günahsız, tertemiz duygularını içeren sergisini sanatseverlerin beğenisine sunduklarını söyledi.

Sergi; 29 Aralık tarihine kadar açık kalacak.