Hafta sonunda 14 büyükşehir ve 26 il adayını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan dün dokuzu büyükşehir 20 adayını daha açıkladı. Açıklanan toplam 60 adaydan sadece 15’inin mevcut belediye başkanı olması “büyük değişim” olarak yorumlandı...
 
Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre; AK Parti, dün elinde bulundurduğu 15 ilin de aralarında yer aldığı 20 ildeki büyükşehir ve il belediye başkan adayını açıkladı. Partide, “metal yorgunluğu” açıklamasıyla başlayan ve teşkilatlar ile milletvekili listelerinde devam eden değişim dalgası belediyelere de yansıdı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin elinde olan 15 ilde sadece dört mevcut başkan ile devam edileceğini duyurdu. Erdoğan’ın cumartesi günü açıkladığı 40 adaydan da sadece 11’inin mevcut başkan olması, değişimin boyutlarının büyüklüğünü ortaya koydu.
 
DEĞİŞİM SÜRDÜ
Erdoğan’ın genel başkan olduktan sonra “partide metal yorgunluğu görüyorum” açıklamasıyla başlayan değişim dalgası belediyelere de yansıdı. Açıklanan 20 il içinde AK Parti tarafından yönetilen 15 ilden sadece Konya, Çankırı, Muş ve Tokat’ın mevcut başkanları aday gösterildi. Daha önce de milletvekilliği istifaları sürecinde Konya ve Çankırı belediyelerinde değişim yaşanmıştı. AK Parti, Afyon, Ankara, Balıkesir, Bingöl, Çorum, Karaman, Sakarya, Sivas, Trabzon, Uşak, Yozgat’tan yeni isimlerle seçime gidecek.
 
21 İL KALDI
Erdoğan, geçen cumartesi İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda 14 büyükşehir, 26 il olmak üzere 40 adayını açıklamıştı. Dün de dokuz büyükşehir 11 il olmak üzere açıklanan 20 il toplamda 23 büyükşehir ve 37 il olmak üzere 60 il adayı açıklanmış oldu. AK Parti İstanbul, Mersin, Adana, Aydın, Van, Manisa, Muğla olmak üzere yedi büyükşehir ile Ağrı, Bilecik, Edirne, Erzincan, Isparta, Kars, Kütahya, Siirt, Tunceli, Zonguldak, Aksaray, Ardahan, Iğdır, Osmaniye olmak üzere de 14 il belediyesi olmak toplamda 21 il adayı ise henüz açıklanmadı.
 
20 ADAY DAHA BELLİ OLDU
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün partisinin 9’u büyükşehir toplam 20 il adayını daha kamuoyuna tanıttı.
 
Aday gösterilen isimler ve illeri şöyle:
 
- Afyonkarahisar: Mehmet Zeybek
 
- Ankara BŞ: Mehmet Özhaseki
 
- Balıkesir BŞ: Yücel Yılmaz
 
- Bingöl: Erdal Arıkan
 
- Çanakkale: Ayhan Gider
 
- Çankırı: Hüseyin Boz
 
- Çorum: Halil İbrahim Aşgın
 
- Eskişehir BŞ: Burhan Sakallı
 
- Hatay BŞ: İbrahim Güler
 
- İzmir BŞ: Nihat Zeybekci
 
- Karaman: Mahmut Sami Şahin
 
- Konya BŞ: Uğur İbrahim Altay
 
- Mardin BŞ: M. Vejdi Kahraman
 
- Muş: Feyat Asya
 
- Sakarya BŞ: Ekrem Yüce
 
- Sivas: Hilmi Bilgin
 
- Tokat: Eyüp Eroğlu
 
- Trabzon BŞ: Murat Zorluoğlu
 
- Uşak: Mehmet Çakın
 
- Yozgat: Celal Köse