İYİ Parti Foça İlçe Başkanlığı'na 59 yaşındaki emekli İngilizce Öğretmeni Yasemin Görgeç atandı. Görgeç yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte göreve başladı.

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından ilçe teşkilatı bünyesinde yapılan eğilim yoklaması sonrası Yasemin Görgeç yetkili kurucu başkan sıfatıyla Foça İlçe Başkanı olarak atandı. Atanmasının ardından yönetim kurulunu oluşturan Görgeç partililerle birlikte seçim çalışmalarına başladı. Partisinin ilçedeki örgütlenmesini tamamlayarak, yerel seçim çalışmalarına hızlı bir şekilde başladığını belirten Yasemin Görgeç aday adayları konusunda açıklamayı yakında yapacaklarını söyledi. Görgeç, "Genel Merkezimizin yeniden yapılandırma programı kapsamında, İYi Parti İzmir İl Başkanımız Hüsmen Kırkpınar'ında takdir ve teklifiyle İYİ Parti Foça İlçe Başkanlığı'na atanmış bulunmaktayım. Bana verilen bu görevi layıkıyla yapmak için yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlik, beraberlik içinde çalışıyoruz.  Partimize gerek üye gerekse aday adaylığı anlamında yoğun bir ilgi var. Ancak aday adayları konusunda açıklama yapmak için genel merkezimizin vereceği talimatı bekliyoruz. Parti politikaları ve talimatlarına uyum gereği beklemedeyiz. Artık Foça için de iyi şeyler zamanıdır" dedi.

Yasemin Görgeç'in Başkanlığı'ndaki İYİ Parti Foça İlçe Başkanlığı yönetim kurulu Ahmet Bike, Ali Yıldırım, Salih Fatih Karadayı, Deniz Atalay, Ertuğrul Karanfil, İnci Gizem Kalender, Yıldıray Soysal, Ahmet Altun, İlyas Şendemir, Ahmet Çelikkol, Burcu Toptaş, Şengül Kaplan, Zülküf Kısa, Adem Sarıbıyık, Fatih Serhat Pulak, Sancar Tıkansak ve İlhami Gülay'dan oluştu.

Aynı zamanda Lozan Mübadilleri Vakfı ve  Urla Dostluk Derneği üyesi olar ve öğretmenlikten emekli olduktan sonra Foça'daki çiftliğinde bir süre alternatif tarımla da uğraşan Görgeç iyi derecede İngilizce'nin yanı sıra orta derecede İspanyolca biliyor. (DHA)