Konak Belediyesi Başkan Yardımcılığından istifa eden Mehmet Yunak Karşıyaka Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisinden Karşıyaka Belediye Başkanlığına aday adayı olan Konak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak, belediyecilik deneyimini Karşıyaka sevdası ile birleştirerek yola çıktığını belirterek; “45 senedir Karşıyaka’da yaşıyorum. 20 senedir de Konak Belediyesinde her kademede bürokrat deneyimim var. Bu birikim ve deneyim ile Karşıyaka’ya hizmet için yola çıktım.” Dedi.   , 

Karşıyaka Belediye Başkanlığına adaylığı açıklamasını CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığında yapan Yunak başvuru dosyasını Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’a teslim ederek Karşıyaka’da yapılan güzel işlerin devamı ve Karşıyaka’yı layıkı ile yönetmeye aday olarak yola çıktığını söyleyerek “ Karşıyaka da CHP li bir başkanın olması ve bunun devam etmesi en önemli amacım, ayrıca belediye başkanı olduğum zaman 20 senelik belediye yöneticiliğimde edindiğim deneyim üzere siyaseti sevgili ilçe başkanımız yürütecek. Biz belediyenin bir kamu yönetimi olduğunun farkında olarak Karşıyakalılara kamu hizmetlerinin daha iyi ulaşmasını sağlamayı amaç edineceğiz. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum” dedi.

Sözlerine “Karşıyaka’nın farklı bir ruhu farklı bir ışığı var” diyerek devem eden Yunak “ Türkiye’nin en aydın en güzel insanlarının yaşadığı bir kent olan Karşıyaka’nın yönetimine talip olmak büyük bir gurur, ben 2014 belediye seçimleri sonrasında Karşıyaka Belediyesinde görev yapmak istedim ama olmadı. Bu süreçte Karşıyaka’ya hizmet etmek hep içinde kaldı. Hatta dedim ki Karşıyaka’ya hizmet etmeden ölürsem gözüm açık gidecek. Bu duygularla yola çıktım. Hepinize teşekkür ederim.” Dedi.