12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, sektörün tüm kollarını fuarizmir'de bir araya getirecek. 6 - 8 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek buluşmada Makedonya partner ülke, Diyarbakır ise partner il olarak yerini alacak. Fuar kapsamında öne çıkacak 'ttitech Seyahat Teknolojileri Özel Bölümü ve Forumu'nda ise turizm sektöründeki dijital dönüşüm hem katılımcılar hem de sektörden önemli konuşmacıların katılacağı seminerlerde gündeme gelecek.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen ziyaretçileri İzmir'de buluşturan Travel Turkey İzmir Fuarı ve Kongresi, bu yıl da turizmin her mevsim canlı tutulmasını sağlayacak. 6 - 8 Aralık 2018 tarihlerinde düzenlenecek 12. Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi; Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ortaklığıyla, fuarizmir'de gerçekleşecek. Sektörün tüm bileşenlerinin buluşma noktası olacak organizasyonda dünyanın her noktasından İzmir'e gelecek profesyonellerle yapılacak ikili görüşmeler sayesinde, fuar 2019 turizmine katkı sağlayacak.

A ve B Holü'nde gerçekleşecek Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi'nde acente ve tur operatörleri, oteller ve konaklama tesisleri, havayolu şirketleri, iş ve kongre turizmi, sağlık turizmi, yat ve kruvaziyer turizmi, marinalar, konsolosluklar, turizm merkezleri, birlik ve dernekler, turizm taşımacılığı, kongre ve ziyaretçi büroları, otel ekipmanları, aktif turizm ve macera turizmi,  kültür turizmi, spor turizmi, eğitim turizmi, bankacılık ve sigorta şirketleri, turizm teknolojileri ile turizm medya kuruluşlarının yanı sıra Türkiye'nin tüm bölgelerinden Kalkınma Ajansları, valilikler, belediyeler, ticaret odaları ile kamu kurumları yer alacak.

PARTNER ÜLKE MAKEDONYA, İL DİYARBAKIR

2017 yılında 36 ülkeden katılımcının yer aldığı, 63 ülkeden ziyaretçinin geldiği Travel Turkey İzmir Fuarı, bu yıl da önemli buluşmalara sahne olacak. Türkiye ile sıcak ilişkileriyle dikkat çeken Balkanlar'ın önemli ülkelerinden Makedonya, partner ülke olarak Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nda yerini alacak. Türk vatandaşlarının sıkça tercih ettiği yurt dışı duraklarından olan Makedonya, yapacağı etkinliklerle Türk turistlerin tercihi olmaya devam etmeyi hedefleyecek. İki ülke arasındaki sıcak dostluk ortamı İzmir'de pekişecek. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nın bu yıl partner ili ise Diyarbakır olacak. Doğu ve batının birleşeceği buluşmada Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu illeri arasında öne çıkan Diyarbakır, dokuz bin yıllık tarihini ziyaretçilerle paylaşacak. Tarih turizminin önemli bileşenleri arasında yer alan Diyarbakır kentini simgeleyen yapı ve kültürel varlıkların canlandırmasıyla Travel Turkey İzmir'de ziyaretçilerini karşılayacak.

'TTİECH' SEYAHAT TEKNOLOJİLERİ ÖZEL BÖLÜMÜ YER ALACAK

Hizmet sektörünün bilgi teknolojilerindeki payının giderek artmasıyla birlikte sektörün en önemli konularından biri olan seyahat teknolojileri, Travel Turkey İzmir Fuarı ve Kongresi ile öne çıkacak. Turizmi dijital ortama taşıyan yazılım sistemi firmaları ile çağrı merkezi hizmeti veren firmaların yer alacağı “ttitechö - Seyahat Teknolojileri Özel Bölümüönde; rezervasyon ve havayolu sistem yazılımlarından küresel dağıtım kanalları ile data bankalarına kadar kişilerin ulaşım ve konaklama konusunda her türlü bilet ve hizmet satın alma ya da kiralama ihtiyaçlarını daha hızlı ucuz bir şekilde yapmaları sağlanacak. Acente ve otellere sistem alt yapısı sağlayan ulusal ve uluslararası yazılım sistemlerinin tanıtılacağı özel alanda, rezervasyon sistemleri ile turizm sektörünü online platforma dönüştüren yazılımlar da tanıtılacak.

SEKTÖR HOTELRUNNER THEATER'DA BULUŞACAK

Turizm sektörünün dijital dönüşümüne öncülük eden dijital satış ağı ve kanal yönetim platformu HotelRunner'ın, son üç yıldır önemli fuar ve organizasyonlar bünyesinde düzenlediği, konusunda uzman, yöneticilerin konuşmacı olarak katıldığı HotelRunner Theater etkinliği; İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla Travel Turkey İzmir'de turizm sektöründeki yeniliklerin nabzını tutacak. 'ttitech Stage by HotelRunner Theater' adıyla Travel Turkey İzmir'de ttitech Seyahat Teknolojileri Özel Bölümü içerisinde kurulacak dev sahnede, 2018 pazar sonuçları, 2019 turizm trendleri ve en son teknolojik gelişmelerin yanı sıra; 'Dijital dönüşüm ve pazarlama', 'Online seyahat acenteleri ve farklı pazarlara açılmak', 'Meta-arama platformları ve direkt satış kanalları', 'Havayollarında dijitalleşme', 'Akıllı şehirler', 'Sağlık turizmi', 'İçerik, sosyal medya ve itibar yönetimi', 'Otel, acente ve kanal yönetimi', 'Entegre ön büro ve çağrı merkezi uygulamaları', 'Online ödeme sistemleri', 'Turizmde yapay zeka, 3D ve hologram teknolojileri' ve 'Gelir yönetimi ile karlılığı artırmak' gibi konular ele alınacak.

DÜNYADAN İZMİR'E GELECEKLER

Başladığı günden bu yana turizm sektörüne desteğini sürdüren Travel Turkey İzmir, ülke ve dünya turizm devlerini bir araya getirmeye bu yıl da devam edecek. Bir klasik haline gelen alım heyeti programı, dünyanın çeşitli noktalarından sektör profesyonelini İzmir'de buluşturacak. İki gün sürecek alım heyeti programı kapsamında 45 ülkeden 200'ün üzerinde satın almacının ağırlanması planlanıyor. Fuar katılımcılarının yeni iş bağlantıları kurması ve ülkenin turizm gelirlerini artıran sözleşmelere imza atması hedefleniyor. Hürriyet'in de destekleriyle gerçekleşecek Travel Turkey İzmir, 10.00 ile 18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.