TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın bakanlık ve başbakanlık dönemlerinde İzmir için ortaya koyduğu "35 İzmir, 35 Proje" içerisinde yer alan "E-Ticaret Üssü İzmir" kapsamındaki son önemli yatırım PTT tarafından gerçekleştirildi. Yıldırım'ın İzmir için hazırladığı 35 Proje'de yer alan projelerin içerisinde önemli bir başlık olarak göze çarpan İzmir'in e-ticaret üssü haline getirilmesi konusunda daha önceden yapılan yatırımlara bir yenisinin daha eklendiğini belirten AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "E-Ticaret Üssü İzmir, Bilişim ve Ar-Ge Şehri, Dijital Arşiv Kent projeleri ile İzmir'de önemli bir katma değer yaratılacak" dedi.
 
EPTTAVM.COM'DAN SONRA PTTRADE.COM
İzmir merkezli e-ticaret faaliyetlerinin birinci fazı olan epttavm.com projesinin 2012'de hizmete başladığını hatırlatan Kaya, bu platformda 6 bin 500 tedarikçi firmanın 9 milyon ürünü 3 milyon üyeye pazarladığının bilgisini verdi. Kaya, ülkenin sayılı e-ticaret platformlarından biri haline gelen ve sürekli büyüyen projenin ikinci fazı olan "Şirketten Şirkete" pttTRade.com platformunun da İzmir merkezli olarak kurulduğunu belirtti.
 
İZMİR'DEN DÜNYA PAZARLARINA
22 Kasım tarihinde TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın katılımlarıyla İzmir Ticaret Odası'nda gerçekleştiren törenle projenin yeni fazının hizmete açıldığını kaydeden Kaya, "İzmir'imizi e-ticaret platformunda önemli bir yere getirecek olan pttTRade.com portalı, TBMM Başkanımız Sayın Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turhan ve ilgili paydaşların da katıldığı bir törenle 22 Kasım'da açıldı. Söz konusu platformda, hizmete başlamasının ilk yılında süratle 10.000 üyelik işleminin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu portal sayesinde, yurtdışında oluşturulacak yeni pazarlarda, Ticaret Bakanlığımızın firmalarımıza vereceği teşviklerin de desteğiyle, e-ihracat yapılacak en kapsamlı ve gelişmiş yerli e-ticaret portalı hizmeti sunulacak. Portal üzerinden üyelik hizmeti, fuar hizmeti, ürün listeleme, şirket istihbarat ve raporlama, çeviri ve tercüme hizmeti, dış ticaret danışmanlık, dış ticaret eğitim hizmeti, belgelendirme hizmeti gibi hizmetler de verilecek. İzmir Pasaport PTT Merkez Müdürlüğü bitişinde kurulan İzmir E-Ticaret Üssü'nde hizmet verecek olan platform İzmir'imize hayırlı ve uğurlu olsun" şeklinde konuştu.