Cumhuriyet Halk Partisi Foça Belediye Başkan Aday Adayı Gürol Türkmentepe 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir video yayınladı.

CHP Foça Belediye Başkan Aday Adayı aynı zamanda Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gürol Türkmentepe, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlara işaret diliyle bir mesaj verdi. Videoda işaret diliyle 'Sizleri bir gün değil, her gün anlıyorum' diyen Türkmentepe bu hareketiyle büyük beğeni topladı.

'FOÇA'YI GERÇEK BİR ENGELSİZ KENT YAPACAĞIZ'

Lösemili çocuklar haftasında da maske takarak farkındalık videosu yayınlayan Türkmentepe sosyal medyayı aktif kullanıyor. Türkmentepe," Engelli vatandaşlarımızın hayata katılımları noktasında yerel yönetimlere çok önemli görevler düşüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeleri her zaman sosyal belediyecilik anlayışıyla engelli vatandaşlarımız için engelsiz kentler oluşturmak noktasında çok iyi örnekler gösteriyor. Bizde Foça'yı dünya çapında adını duyuran gerçek bir engelsiz kent yapmak için çok güzel projelere imza atacağız" diye konuştu.

'FOÇA'NIN ÜRETEN, SOSYAL BİR ENGELLİ NÜFUSU OLACAK'

Dernek olarak yaptığı faaliyetlerede dikkat çeken Türkmentepe, "Foça'nın toplumdan izole olmuş bir engelli nüfusu değil toplumla iç içe, üreten sosyal bir nüfusu olacak. Dernek olarak daha önce Foça'da Türkiye'de ilk defa yapılan işitme engelliler halk dansları festivalini gerçekleştirdik. Belediye Başkanı sıfatıyla çok daha fazla yapabilir, engelli vatandaşlarımızla çok iyi işlere imza atabiliriz" dedi.

'EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR'

Herkesin bir engelli adayı olduğu söyleminin de çok doğru olmadığını kaydeden Türkmentepe, "Engelli bireyleri anlayabilmemiz için onlarla empati kurabilmemiz için illa engelli adayı olmamız gerekmiyor. Bizim gibi olmayanla da empati kurabilirsek o zaman gerçek manada insanlığımızı kazanabiliriz. Asıl önemli olan kalplerimizde engel olmaması. En büyük engel sevgisizliktir" dedi.