Güzelbahçe Belediyesi, çalışanları Lösemi hastası 3.5 yaşındaki Öykü Arin için donör oldu. Belediye Başkanı Mustafa İnce de kan vererek destek oldu, herkesi bu kampanyaya destek olmaya çağırdı.

İzmir'de yaşayan Eylem ve Çağdaş Yazıcı çiftinin kızları 3,5 yaşındaki Öykü Arin'de nadir görülen Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) tanısı konulmasının ve ilik nakli olmasını gerektiğinin belirtilmesinin ardından, İzmir'deki birçok kişi kan bağışı için Kızılay'a başvuruda bulundu. Güzelbahçe Belediyesi, çalışanlarının kan bağışında bulunup, donör olabilmelerini sağlamak için Kızılay kan bağışı aracının, belediye binası bahçesine getirilmesini sağladı. Belediye bahçesine kurulan Kızılay Kan Bağış Aracına Öykü ve tüm LÖSEMİlilere kan vermek için Güzelbahçe Belediyesi çalışanları sıraya girdi.  İlk kan verenlerden biri de Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce oldu. 

Başkan İnce “ Öykü Arin binlerce LÖSEMİ hastasından sadece biri. Biz Güzelbahçe Belediyesi personelleriyle birlikte burada kan vermeye geldik. Kanımı verdim, biz tabi yaş itibariyle sadece kan bağışında bulunduk. 18-50 yaş aralığında ve kronik bir rahatsızlığı yoksa kan grubu ne olursa olsun kan verebiliyor. Umarım kısa sürede bu donör bulunur.  Biz Öykü’ye umut olabilirsek tüm LÖSEMİlilere umut oluruz. Bu hastalık belki bugün Öykü’nün başına geldi, yarın bizlerin, çocuklarımızın, torunlarımızın başına da gelebilir. O yüzden duyarlı yurttaşlar olarak bu kampanyaya destek olmamız gerekiyor. Biz bu kampanyanın birer parçasıyız. İzmir’in birçok yerinde Öykü Arin’e destek amaçlı kan bağışında bulunuldu. Vatandaşlarımızı da kan bağışında bulunmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Öğleyin saat 12.00’de başlayan kan verme işlemi akşam saat 19.00’a kadar devam etti.