AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Şefkat Eli Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Federasyonu’nu ziyaret etti

Şefkat Eli Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Federasyonu Genel Başkan Selahattin Şen ve Genel Başkan Vekili Hüseyin Özyıldızlı ile bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, federasyon tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Engelli vatandaşların topluma kazandırılması yolunda Türkiye'nin önemli bir mesafe kat ettiğini söyleyen Vekil Bekle, “Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama katılımlarını ve kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak hepimizin sosyal sorumluluğudur. Engelli kardeşlerimizin sosyal yaşama katılmalarındaki engelleri ortadan kaldıracak ve tüm haklardan eşit olarak yararlanmalarını sağlayacak çalışmalarımız devam edecek” dedi.   

“DEĞİŞİM SÜRECEK”

AK Parti ile birlikte eğitimden bakım hizmetlerine, istihdamdan ulaşıma kadar yaşamın her alanında engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak adına çok sayıda proje üretildiğini vurgulayan Cemal Bekle, “Engelsiz bir Türkiye hayalini gerçeğe dönüştürmek için yasal adımlar başta olmak üzere birçok gelişim ve değişime imza attık. Engellilerin sosyal hizmetlere erişiminde büyük bir sorun olan bürokratik engellerin kaldırılması, engellilerin eğitimde fırsat eşitliğine kavuşması, engelli vatandaşlarımıza ilk defa evde bakım ve evde sağlık hizmetlerinin sunulması gibi hizmetler bu yöndeki çalışmalarımızın yalnızca bir kısmıdır. Bütün vatandaşlarımıza olduğu gibi, engelli kardeşlerimize de daha güzel bir ülke sunmanın gayreti içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.