İZBAN adım adım greve gidiyor...
Daha önce sendika tarafından duyurulan 10 Aralık grev tarihine 4 gün kala anlaşma sağlanamadı.  İZBAN A.Ş ile Türk-İş'e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında toplu iş görüşmelerinden sonuç çıkmayınca sendika grev kararı aldı. Son 4 gün içinde bir gelişme olmazsa İZBAN 10 Aralık tarihinden itibaren duracak... İZBAN'da benzer bir durum 2016 yılında da yaşanmıştı... 
 
SON DAKİKA GELİŞMESİ...
İzmir'de 10 Aralık Pazartesi günü greve çıkmayı planlayan İZBAN işçileri gün sayarken, Ankara'dan personelin örgütlü bulunduğu Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası (Demiryol-İş) İzmir Şubesi'ne davet geldi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, sendikayı görüşmeye çağırdı.
 
Ankara'da çeşitli temaslarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da, TCDD Genel Müdürlüğü ile İZBAN'da sefer sıklığının arttırılması, grev ve hat kiraları gibi konuları görüştüğü öğrenildi.
 
Kocaoğlu'nun İZBAN işçilerinin greve çıkmalarına yönelik konunun yanı sıra, tren sefer sıklığının arttırılması, sinyalizasyon konusunda yaşanan sorunlar ve hat kiraları gibi konuları görüştüğü öğrenildi. TCDD Genel Müdürlüğü ile Kocaoğlu'nun görüşmesinin ardından, kurum işçilerin örgütlü bulunduğu Demiryolİş İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz'ü Ankara'ya çağırdı.