Haziran ayında meydana gelen sel felaketinin büyük tahribata yol açtığı Menemen'e bağlı Çukurköy, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla adeta yeni baştan inşa edildi. Taşkınlara neden olan dere kontrol alınırken, evleri kullanılamaz hale gelen afetzede aileler için yeni konutlar yapıldı. Köyde hasar gören çok sayıda ev ise onarıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen'e bağlı Çukurköy'de Haziran ayında yaşanan afetin izlerini silmek ve yaraları sarmak üzere başlattığı çalışmaları yıl bitmeden tamamlanma aşamasına getirdi. Aşırı yağışların ardından Çukurköy'ün üst kısmından geçen Kolangerisi Deresi'ne ait yan kolun taşması sonucu heyelan meydana gelmiş, çok sayıda ev ve araç hasar görmüştü. Dere yatağı üzerine kurulan köyün benzer sorunları gelecekte de yaşamaması için Başkan Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi dört koldan faaliyete geçti. İZSU Genel Müdürlüğü, hızla dere ıslah projesi hazırlayarak ihaleye çıktı ve 2.1 kilometrelik derenin ıslah çalışmalarına başladı. Yağışla birlikte dağdan kaya, taş gibi malzemelerin sürüklenmesini önlemek amac ıyla bentler ve çökeltim havuzları oluşturuldu. Derenin üstünün kapalı olduğu yaklaşık 550 metrelik bölüm ıslah edildi.

Yeni konutlar yılbaşına hazır

Bu çalışmalarla birlikte evleri hasar gören vatandaşların mağduriyetini gidermek için de harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, oturmaya devam edilebilecek durumdaki evlerin onarım çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamladı. Ağır hasarlı binaların yerine yapılan yeni konutlar ise tamamlanmak üzere. Çelik prefabrik teknolojiyle dubleks olarak inşa edilen 8 konutun yılbaşına kadar sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. Her biri terasla birlikte 126 m² alana sahip konutlar toplamda 180 m² arsa üzerine inşa edildi. Yine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak çevre düzenlemesi ve bağlantı yolarıyla birlikte afetin izleri silinen Çukurköy'de yeni bir dünya kurulmuş olacak.