EGE MECLİSİ - İzmir'de yaşayan ve sosyal medyadaki örgü gruplarından tanışan 50- 65 yaşlarındaki 35 gönüllü kadının yer aldığı 'İzmirli Teyzeler' grubu, ördükleri süveter, çorap, eldiven ve bereleri Kars, Iğdır, Diyarbakır, Batman, Burdur, Trabzon, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Balıkesir'in kırsal mahallelerindeki köy okullarındaki öğrencilere gönderiyor. Bugüne kadar bin 200 çocuğun elini, başını, ayağını ve sırtını ısıtan teyzeler, öğrencilerin sıcaklığını kendilerine gönderilen duygu yüklü teşekkür mektuplarında hissediyor.

Yolları 1,5 sene önce kesişen 'İzmirli Teyzeler' grubu üyeleri, hobi olarak başladıkları örgü işini ilerleterek, soğuk kış günlerinde çocukları ısıttı. Sosyal medyadaki örgü gruplarında tanıştıktan sonra aynı semtlerde oturduklarını fark eden 50- 65 yaşlarındaki kadınlar, ördükleriyle köy okullarındaki çocukların üşümelerini önlüyor. Haftanın belli günleri sırayla evlerinde toplanarak örgü ören daha sonra yaptıkları süveter, çorap, eldiven ile bereleri yanında balonlar ve renkli şekerlerle kutuya koyan 'İzmirli teyzeler'; Kars, Iğdır, Diyarbakır, Batman, Burdur, Trabzon, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Balıkesir'in kırsal mahallerindeki köy okullarına gönderiyor. 

Grup üyelerinden Mukaddes Çevik, "Kız çocukları için pembe, erkek çocuklar için mavi paketler hazırlıyor ve içine küçük balonlar, şekerler yerleştiriyoruz. Böylece her çocuk kendisini özel hissediyor. Bunların dağıtımını köy okullarında görev yapan öğretmenlerimiz gerçekleştiriyor" dedi.

Örgü örmeyen ama yün bağışıyla kendilerine katkıda bulunan gönüllülerin de olduğunu dile getiren Çevik, "Yalnızca kadınlar değil erkekler de bize yün, eldiven, çorap alıyor. Böyle destekler bizim için önemli. Tamamen gönüllülük esas. Ekim ayından bu yana bin 200 çocuğa ulaştık. Şubatın sonuna kadar gönderimler devam edecek. Daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bazı okullara süs ve oyuncaklar alıp bayram hediyesi yapacağız" diye konuştu.

DEPRESYONDAN ÖRGÜYLE KURTULDU

'İzmirli Teyzeler' grubunu evinde misafir eden Sevgi Vural ise onlarla tanışma hikayesini şöyle anlattı:

"Ben bunalım geçiriyordum. Evladımı kaybettim. Askerden geldikten sonra kalp krizi geçirdi. Arka arkaya annemi ve kız kardeşimi kaybedince bir depresyon geçirdim. Kendimi eve kapatmıştım. Geçen yıl bebekler için battaniye örmeye başladım. Atkı ya da bere örüp bağış yapmaya karar verdim. Daha sonra bu grup ile tanıştım. İyi ki de tanımışım, onlar beni hayata döndürdü. Biz 'İzmirli teyzeler' olarak öncü olmak istedik. Bot ve montlar da alıp çocuklarımızı ısıtmak istiyoruz. Yeter ki onlar okuyup vatana millete hayırlı evlatlar olsunlar."

TEŞEKKÜR MEKTUPLARI GELİYOR

Evinde çok sayıda yün bulunduğunu ve onları değerlendirmek için bu gruba dahil olduğunu dile getiren Fatma Oral da "Evimde bir baza dolusu yün vardı. Onlar bitene kadar devam ederim, diye düşünüyordum. Bugün 3 bazamın da altı yün dolu" dedi.

Örgüleri ilk gönderdikleri çocuklardan 1 yıl önce kendilerine teşekkür mektubu geldiğini anlatan Oral, "Bu mektuplar o kadar içe dokunan mektuplar ki birini çerçeveletip evimin duvarına astım. O mektup yaptığım güzel şeyi bana hatırlatıyor. Biz çok iyi bir şey yapıyoruz. Bizlerin yüreği iyilikten geçiyor. 'İzmirli teyzeler' ordusu olmayı ümit ediyorum. Yüzlerce, binlerce çocuğun yüreklerini ısıtacağız" diye konuştu.

Öte yandan Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde yaşayan öğrenciden gelen mektupta şunlar kaydedildi:

'Sevgili teyzeciğim, sizi göremedim ama size çok teşekkür ederim. Ben de büyüyüp ülkeme katkı sağlayacağım. Bizim için zahmet etmişsiniz her giydiğimde sizi hatırlayacağım. 23 Nisan'da da bizi çok mutlu ediyorsunuz. Hepinizin ellerinden öpüyoruz. Özenle paketleyip gönderdiğiniz hırkalar bizi ısıtıyor. sizlere sonsuz teşekkür ediyoruz.'