İZMİR'in Bergama ilçesinde, Aralık ayında 2 bin 500 çocuğu tiyatro ile buluşturacak olan Bergama Kültür Merkezi (BerKM), 'Dünyadaki En Güzel Şey' isimli oyunla başlangıç yaptı.

Soren Valente Oyesen'in yazdığı, Tülin Sağlam ile yönettiği oyunda, Ceren Özcan ve Özgün Çakar Özdemir rol aldı. Oyundaki iki anlatıcının 'Dünyadaki en güzel şey nedir' sorusuna cevap aradığı, sorunun cevabının sürekli değiştiği oyun büyük ilgi gördü. Oyun boyunca, iki anlatıcının da beklenmedik bir yolculuğa sürüklenmeleri ve çıktıkları yolda onları şaşırtan sürprizlerle karşılaşmaları çocukları hem güldürdü hem de heyecanlandırdı.

Açıldığı günden bu yana binlerce çocuğu tiyatroyla buluşturan BerKM'de, 13 Aralık Perşembe Günü 'Renkli Düşler Atölyesi', 14 Aralık Cuma 'Nasreddin Hoca Günümüzde', 15 Aralık Cumartesi Günü 'Küçük Prens" adlı oyunlar çocuklar için sahnelenecek.

İkişer seans halinde sahnelenecek olan oyunlar için Pınarköy, Sarıdere, Narlıca, İsmailli, Ayazkent, Bölcek, Göçbeyli, Tepeköy, Yukarıbey ve Aşağıbey ilk ve ortaokulları okulları için 4 ayrı günde araç kaldırılacak. İlçe merkezindeki Yüzüncü Yıl ve Fatih İlkokulları ile birlikte toplam 2 bin 500 öğrenci tiyatro oyunları izleyecek. (DHA)