CHP-İYİ Parti arasındaki temaslar sürerken, nihai kararın genel başkanların bu haftaki görüşmesinde çıkması bekleniyor. CHP’nin İstanbul ve İzmir adaylarının 2019’a kalabileceği, Ankara’nın “erken” açıklanmasının ise İYİ Parti görüşmelerine bağlı olduğu kaydedildi.
 
Yerel seçimlerde yarışacak 464 adayını üç grup halinde açıklayan CHP, bir hafta içinde yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında “dördüncü grup” adaylarını belirleyerek ilan edecek. Açıklanacak adayların hangi illeri kapsayacağı konusu ise İYİ Parti ile iş birliği görüşmelerinden çıkacak sonuca bağlı. İstanbul ve İzmir adaylarının 2019’a kalabileceği, Ankara’nın “erken” açıklanmasının ise İYİ Parti görüşmelerine bağlı olduğu kaydedildi.
 
CHP, 24 Ekim’de 105, 14 Kasım’da 147, 6 Aralık’ta ise 212 belediye başkan adayını açıkladı. 24 büyükşehir ve 31 il belediyesi adayı ise henüz açıklanmadı. CHP yönetiminin “dördüncü grup” adaylarını açıklamak için PM’yi bir hafta içinde toplayacağı bildirildi.
 
İYİ Parti ile görüşme sürüyor
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarına, bundan sonra her hafta PM toplantısı düzenlenmesi ve yeni adayların belirlenmesi konusunda talimat verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarından, çalışmaların bu çerçevede ilerletilmesini istediği belirtildi.
 
CHP’nin bir hafta içinde toplayacağı PM’de belirlenecek adayların sayısının ne olacağı ve hangi illeri kapsayacağı konusu ise İYİ Parti görüşmelerinden çıkacak sonuca kilitlendi. İYİ Parti ile müzakere masasında olan büyükşehir, il ve ilçelerin adaylarının belirlenmesi için liderlerin görüşmesinin beklendiği belirtiliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın arasındaki temaslar “kamuoyuna duyurulmadan” sürerken, iş birliğine ilişkin nihai kararın genel başkanlar arasında bu hafta yapılacak görüşmede verileceği bildirildi.
 
2019’a kalacak
Şu ana kadar açıkladığı adaylar arasında İstanbul ve İzmir’in ilçelerine dahi yer vermeyen CHP yönetimin önümüzdeki PM’de de bu tutumunu sürdüreceği kaydedildi. CHP’nin İstanbul ve İzmir adaylarını sona bırakma eğiliminde olduğu belirtildi. Bu kentlerin adaylarının açıklanmasının ocak başını bulabileceği öğrenildi. İYİ Pari görüşmelerinden CHP lehine bir sonuç çıkması halinde Ankara adayının daha erken açıklanabileceği ya da üç büyükşehir adaylarının ortak bir törenle ilan edilebileceği de ifade ediliyor. (Milliyet)
 
Ankara açmazı
Kulislerde, CHP’nin Ankara’da aday çıkarmayarak İYİ Parti adayını destekleyebileceği ihtimali dillendirilmeye başlansa da parti yönetiminden isimler bu konuda iddialı konuştu. CHP’nin Ankara’da aday çıkarmamasının “mümkün olmadığını” ifade eden yöneticiler, Kılıçdaroğlu’nun da böyle bir düşüncesinin bulunmadığını ifade etti. Her iki partinin de adayı olabileceği konuşulan ancak son dönemde “güç kaybettiği” yorumları yapılan Mansur Yavaş’ın ise Kılıçdaroğlu’ndan randevu talep ettiği ancak henüz görüşmenin gerçekleşmediği belirtildi.
 
Beylikdüzü’ne Süleyman Çelebi aday
Ankara özelindeki tartışmalar sürse de kulislerde İstanbul’daki tablonun daha “rahat” olduğu yorumları yapılıyor. İstanbul’da sahaya inerek, hem ilçe belediye başkanları hem de parti örgütüyle toplantılarına başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylıkta sona yaklaştığı ileri sürülüyor. İmamoğlu’nun aday olması halinde, CHP’nin Beylikdüzü adayının ise eski DİSK Genel Başkanı ve eski İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi olabileceği belirtiliyor...