İzmir'in Aliağa ilçesinde sirke fabrikasına düzenlenen operasyonda, yılbaşı öncesi piyasaya sürülmeye hazırlanan 14 tonu şişelenmiş 25 ton sahte içki ele geçirildi. Operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. 
 
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi Tütün Mamülleri ve Alkollü İçki Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir sirke fabrikasında sahte içki imal edilip piyasaya sürüleceği bilgisini aldı. Ekipler, yaklaşık iki aylık teknik ve fiziki takibin ardından operasyonun düğmesine bastı. Bir tıra koliler halinde sahte içki yüklendiği sırada operasyon düzenlendi. Fabrikada yapılan aramada yılbaşı öncesi piyasaya sürülmeye hazırlanmış 14 tonu şişelenmiş, 11 tonu da şişelenmeye hazır 25 ton votka, 20 bin boş şişe, 80 bin kapak, 30 bin bandrol, 28 tonluk dört tank, birer dolum, kapak ve etiket makinesi, 1 ton arıtma tuzu ele geçirildi. Ekipler, adreste bulunan E.G., M.A., Z.D, M.Y., M.E., A.D., E.G., O.T. isimli şahısları gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki ifadesinde firari M.D'nin 3 ay önce sirke fabrikasını aylık 23 bin 600 liraya kiraladığını söyledikleri öğrenildi. 
Yapılan araştırmada fabrikanın sirke imal etmek için izinler aldığı, fabrikada imal edilen sahte içkilerin bir kısmının turistik yerlere sevk edildiği öğrenildi. Şüpheli M.D'nin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
 
İzmir’in Aliağa ilçesinde sahte alkol üretilen bir imalathaneye yapılan operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 7 tanesi adliyeye sevk edildi. 
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi Tütün Mamülleri ve Alkollü İçki Kaçakçılığı Büro Amirliği ekiplerinin geçtiğimiz gün Aliağa 5017 Sokak’ta bulunan bir sahte alkol imalathanesine yaptığı operasyonda 14 tonu şişelenmiş 25 ton sahte içki ele geçirildi. Operasyonda 8 şahıs gözaltına alınırken, 7’si adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden E.G., M.A., Z.D., M.E., A.D.,O.T. ve E.G.’yi gözaltına alan ekipler, hakkında gözaltı kararı verilen M.D.’yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. İfadeleri alınan şüphelilerin, kaçak içkileri yılbaşı öncesinde İstanbul, Çeşme, Bodrum gibi eğlence mekanlarının olduğu yerlerde piyasaya sunmayı planladıkları belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 7 şüpheli adliyeye sevk edilirken, 18 yaşının altında olan O.T., Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. (Nimet Ergün-İHA)