CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in saat 20.00'de CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. İki lider görüşmenin ardından açıklama yaptı. Meral Akşener, "Hayırlı bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Güzel şeyler olacak." dedi. Kılıçdaroğlu ise, Yerel seçimlerin Türkiye için önemine değindi ve, "Baharda Türkiye de bir baharı yakalayacak" ifadesini kullandı.
 
CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerinde dün, iplerin kopma noktasına geldiği öğrenilmişti. Bugün ise yeni bir gelişme yaşandı. İYİ Parti'den Koray Aydın ile Cihan Paçacı ittifakla ilgili görüşmek için CHP Genel Merkezi'ne gitti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından CHP heyeti, İYİ Parti Genel Merkezi’ne geldi. Akşam saatlerinde ise ittifak konuusunda uzlaşıya varıldığı bilgisi geldi. Buna göre heyetlerin görüşmesinde Ankara, İstanbul ve İzmir adayının CHP'li olması kararına varıldı. Antalya ve Adana'da ise CHP'nin adayı ittifakı temsil edecek.
 
CNN TÜRK Muhabiri Ünal Kaya CHP- İYİ Parti ittifakı görüşmeleriyle ilgili şunları anlattı:
İttifak noktasında bir kriz yaşanıyordu. Dün akşam Oğuz Kaan Salıcı ile Koray Aydın bir görüşme yapmıştı. Bizim edindiğimiz bilgilere göre o görüşme oldukça sert geçmişti. Hatta masa dağılıyor, ittifak bitti yorumları yapılmıştı. İYİ Parti'de hem başkanlık divanı hem genel idare kurulu toplantısı yapıldı. CHP'de ise Kılıçdaroğlu süreci yöneten Oğuz Kaan Salıcı ve diğer kurmaylarıyla toplantı yaptı. Bu toplantılar sırasında iki parti arasında yeni bir temas kuruldu. 

İYİ Partili Aydın'dan açıklama
CHP Genel Merkezi'ne giden ve CHP'li kurmaylarla görüşen İYİ Partili Koray Aydın şöyle konuştu: "Aramızda olan bir takım pürüzlerle ilgili bir takım görüşme yaptık. Akşam da Genel Başkanımız gelip sayın Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Biz bir ön görüşme yaptık genel başkanlar zaten görüşecek. Saati belli değil." 
 
Bir süredir yürütülen ittifak çalışmaları kapsamında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın dünkü görüşmede İYİ Parti'ye CHP'nin son teklifini sunduğu, İYİ Parti'nin de bugün gerçekleştirilen Başkanlık Divanı toplantısında bu öneriyi değerlendirdiği öğrenildi.
 
Bu kapsamda, bu akşam bir araya gelecek Kılıçdaroğlu ve Akşener'in, ittifaka ilişkin görüşmelerin devam edip etmeyeceğini netleştirmesi bekleniyor.
 
CHP heyeti İyi Parti Genel Merkezi'nde
İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın CHP Genel Merkezi’nde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından CHP Heyeti, İYİ Parti Genel Merkezi’ne geldi. CHP Heyeti’nde Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı yer aldı.

İttifakta anlaşma
Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ise saat: 20.00'de CHP Genel Merkezi'nde görüşeceği öğrenilirken, iki partinin ittifakta anlaştığı öğrenidi. Heyetlerin görüşmesinde Ankara, İstanbul ve İzmir adayının CHP'li olması kararına varıldı. Antalya ve Adana'da CHP'nin adayı ittifakı temsil edecek.