EGİAD Danışma Kurulu,2018 yılının ikinci ve 14. Dönemin son toplantısını Mövenpick Otel’de gerçekleştirdi. İzmir iş dünyasının önemli isimlerinin yeraldığı danışma kurulu hem derneğin çalışma rotasında önemli bir yol gösterici niteliği taşımakta hem de kentin, ülkenin sorunlarının tartışıldığı bölgenin en etkin kurulları arasında yer almakta. 

EGİAD Danışma Kurulu’nun son toplantısı, Şükrü Ünlütürk’ün başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliği yaptı. Toplantıya, EGİAD Danışma Kurulu Geçmiş Dönem Başkanları Kemal Çolakoğlu, Uğur Yüce, Uğur Barkan, EGİAD Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Özkardeş, EGİAD Kurucu Başkanı Bülent Şenocak, Geçmiş Dönem Başkanları Alpan Veryeri, Cüneyt Karagülle, Temel Aycan Şen, BASİFED Başkanı Seda Kaya,ESBAŞ CEO’su Faruk Güler,Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök ve iş dünyasının temsilcileri katılım gösterdi.

EGİAD’dan232 Faaliyet

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter açılış konuşması olarak 14. dönem faaliyetleri ve projeleri hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı. 14. Yönetim döneminde bugüne kadar 232 faaliyet gerçekleştirdiklerini dile getiren İlter, EGİAD’ınKurumsal Yönetim Derecelendirme Notu’nun 8.55’ten 9.21’e yükseltilerek derneğin kurumsallaşmada önemli bir başarı yakaladığına dikkat çekti. Uluslararası ilişkilerdüzeyinde 21 etkinlik gerçekleştirildiğini kaydeden EGİAD Başkanı İlter, yönetim dönemi boyuncaekonomi, yönetim ve iş dünyasına yönelik çok sayıda toplantı ve seminerin yanısıra, Endüstri 4.0 konusunda farkındalık ve bilginin arttırılması adına pek çok toplantı ve etkinlik gerçekleştirildiğini belirtti. Ege Bölgesi ve İzmir’in ilk akredite Melek Yatırım Ağı EGİAD Melekleri’nin 13 melek yatırımcı – girişimci buluşması ile 6 yatırım ve 550 girişim değerlemesinde bulunduğuna vurgu yaptı. Tarihi alan Kemeraltı’nda bulunan tarihi Portekiz Sinegogu’nun restore edilerek EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi olarak hizmete açıldığını bildiren Aydın Buğra İlter, projenin gerçekleşmesinde ön ayak olan, katkıda bulunan ve maddi manevi destekte bulunan kurum ve kişilere tekrar teşekkür etti. 

Kurumsallaşmada Örnek STK

EGİAD Danışma Kurulu Başkanı Şükrü Ünlütürk ise, bir önceki Danışma Kurulu toplantısında görüşülen ve sonrasında hayata geçirilen kararlaradikkat çekti. Kurumlararasıişbirliğinin önemini vurgulayan Ünlütürk, EGİAD’ın ufak olsun benim olsun zihniyetinden uzak, tüm paydaşlar ve STK’larla işbirliği içinde hareket eden sivil toplumda iyi yönetişim konusunda örnek bir kuruluş olduğunu kaydetti. 

EGİAD’dan İki Aday Çıkması’na Demokrasi Vurgusu 

12 Ocak’ta gerçekleşecek EGİAD Ege Genç İşadamları Derneği başkanlık ve yönetim kurulu seçimlerinin de gündeme geldiği toplantıda başkan adayları Mustafa Aslan ve Mahir Kaplan tarafından projeleri sunuldu.EGİAD’da demokrasi kavramının çok iyi çalıştığına ve bu yüzden de iki adaylı demokratik bir sürecin işlediğine dikkat çekilen toplantıda kim kazanırsa kazansın sonuçta tek kazananın EGİAD olacağına dikkat çekildi. 

EGİAD’ın Açılımı İş İnsanları Olarak Değiştiriliyor

İlk genel kurulda tüzük değişikliğine gidilerek Ege Genç İşadamları Derneği isminin,kadın erkek eşitliği ve cinsiyetsiz bir yaklaşımla Ege Genç İş İnsanları Derneği olarak değiştirileceği ifade edildi.

Yatırım ve Çalışma İçin İzmir

İzmir’in “yaşanacak şehir” mottosu ile revaçta olduğu, ancak çalışılacak ve yatırım yapılacak şehir olarak da pek çok parametreyle ön planda olduğunun altı çizildi. EGİAD tarafından 2017 yılında yayınlanan İzmir’in mukayeseli üstünlüklerini bütüncül bir yaklaşımla farklı parametreler açısından incelemeyi amaçlayan “Ekonomik ve Demografik Göstergelerle İzmir” raporunun ardından, 2018 yılında Mercer ile gerçekleştirilen “İzmir Yaşam Kalitesi, Yaşam Maliyeti ve Ücretler Araştırması” nınkentimizin son yıllarda geldiği noktanın fotoğrafını çekmeyi başardığı vurgulandı. Bu çalışmaların amacı, İzmir’in yeni yatırımları ve şirketleri kendine çekebilmesi ve tabi ki bunun yanında, şirketlerin ihtiyaç duyacağı iş gücü ve yetenekleri cezbetmesi ve tersine beyin göçünü yaratması açısından, İzmir’in yaşam maliyeti, yaşam kalitesi ve ücretler açısından durumunu ve rekabetçiliğini ortaya koyabilmek olduğu ifade edildi. İçerisinde olduğumuz yıkıcı inovasyon çağında, İzmir’in, global sermaye, şirketler, yetenek ve yeni fikirleri kendine çekmesi adına neler yapılması gerektiğini düşünmenin önemi vurgulandı.