EGE MECLİSİ - İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi'ndeki inşaat malzemeleri satan bir iş yerinin deposunda yangın çıktı. Küçük çaplı patlamaların yaşandığı yangına çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. 

Yangın, Çeşme ilçesinin Alaçatı Mahallesi'ndeki inşaat malzemeleri satan bir iş yerinin deposunda çıktı. Edinilen bilgiye göre henüz nedeni belirlenemeyen yangın, boya malzemelerin olması sebebiyle bir anda büyüdü. Küçük çaplı patlamaların yaşandığı yangına, çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın nedeniyle dumanlar kilometrelerce uzaktan bile görülürken, Çeşme Emniyeti de herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için çevrede tedbir aldı. 

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi'ndeki inşaat malzemeleri satan bir iş yerinin deposunda çıkan ve ardından iş yerine sıçrayan yangın büyük paniğe neden olurken, iş yerinde milyonluk hasar oluştu. Yangın, 3 saat sonra kontrol altına alınabildi. 

Boya malzemeleri olunca çalışmalar güçleşti 

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, iş yerindeki yangına hemen müdahale etti. Polis ekipleri de, çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı. İçeride boya malzemelerinin bulunması nedeniyle bu durum itfaiye ekiplerinin çalışmalarını güçleştirdi. Ekipler özelikle, yangının yan taraftaki boya malzemeleri satan diğer iş yerine sıçramaması için çaba sarf etti. 

Durum gittikçe kritikleşince, yan dükkandaki boyalar iş yeri sahipleri tarafından dışarıya çıkarıldı. Alevler ve dumanlar, kilometrelerce uzaklıktan rahatlıkla görüldü. Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara ve Çeşme Emniyet Müdürü Gürcan Alev de olay yerine gelerek çalışmaları bizzat takip etti. Zaman zaman küçük çaplı patlamaların da yaşandığı yangın, 3 saatlik bir çalışmayla güçlükle kontrol altına alındı. 

Bölgede soğutma çalışmaları sürerken, yangında milyonluk zarar oluştu. (İHA)