İZMİR’de, CHP’nin Konak Belediye başkan aday adayları, Kültürpark’taki Göl Gazinosu’nda verilen yemekte bir araya geldi. Burada konuşan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin, aday gösterilmeden önce yaptığı "İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez ki" sözlerine atıfta bulunarak, "Bu kent, mahallenin en güzel kızı değil, savaşçı ve mücadeleci Amazon kadınlarının omuzlarında yükselmiş ve Victor Hugo'nun prenses olarak tanımladığı onurlu, haysiyetli, şahsiyetli ve eşsiz bir kenttir" dedi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de, ekipçi siyasetin, partinin başarısını engelleyeceğini söyledi.

CHP’nin Konak Belediyesi başkan aday adayları, ilçe örgütü tarafında düzenlenen yemekte bir araya geldi. Yemeğe, Konak Belediye Başkanı ve gelecek seçimde de aynı ilçede aday adayı olan Sema Pekdaş, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Musa Çam, Karabağlar Belediye Başkan aday adayı Şakir Başak, Tunceli’nin Hozat Belediye Başkanı ve Konak Belediye Başkan aday adayı Celalettin Polat'ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Yemeğe ev sahipliği yapan Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, konukları selamladıktan sonra yaptığı açıklamada, “Önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Bu yerel seçim git gide merkezileşen ve yalnızca bir adamın iki dudağı arasında yönetilen bir ülkenin son çıkış noktası olacaktır. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki, toplumsal sorunların çözümü yerelleşmeden geçer. Türkiye, yerelleştikçe gelişen demokrasilerle yarışabilen, temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla yaşanabildiği, çağdaş hukuk devleti olubilir. Bu ülke, büyümeyi, üreten ve yerel düzeyde kalkınmayı hedef alan bir anlayışla Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında şiar edinecektir” dedi.

‘BU KENT ZEYBEKLERİN KENTİDİR’

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin, aday gösterilmeden önce yaptığı “İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez ki” sözlerine atıfta bulunan Gruşçu, şunları söyledi: 

“Bu kent, mahallenin en güzel kızı değil, savaşçı ve mücadeleci Amazon kadınlarının omuzlarında yükselmiş ve Victor Hugo’nun prenses olarak tanımladığı onurlu, haysiyetli, şahsiyetli ve eşsiz bir kenttir. Bu kent kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, yüreğinde efeliği en derinden hisseden ender bir kenttir. Bu kent, köçeklerle dans edip zeybekçilik ahkâmı kesenlerin değil, çatalkaya gibi keskin yürekleriyle başı dik, göğsü mağrur efelerin, bir diz vuruşuyla yedi düveli titreten zeybeklerin kentidir. İşte o kent Konak’tır, işte o kent İzmir’dir" 

‘2014’TE YAŞADIKLARIMIZIN BENZERİNİ YAŞAMAYACAĞIZ’

Gruşçu'nun ardından konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir’deki 22 ilçede sosyal demokrat belediyeciliği en iyi şekilde uyguladıklarını belirterek, 2014’de kaybedilen bazı ilçelerin bulunduğunu, bunun da sebeplerinin belli olduğunu söyledi. 2014 yerel seçimlerinde yaşanan olayların benzerini, bu seçimlerde yaşamayacaklarını vurgulayan Yücel, “Çünkü bizim mücadelemiz ‘ben şu olayım, bu olayım’ mücadelesi değil. Bizim mücadelemiz vatan mücadelesi. Emek ve insan mücadelesi” dedi.

Partililere uyarılarda da bulunan Başkan Yücel, partiyi iç tartışmalara sürükleyecek hareketlerden kaçınılmasını istedi. Yücel, parti içi meselelerin dışarıda konuşulmaması gerektiğini belirterek, "Basında, sosyal medyada partimizi tartıştıracak hareketlerden kaçının. Bizim özgür düşünen, özgür karar veren ve özgür tavır alabilen partililere ihtiyacımız var. Adamcı siyaset, ne CHP’yi bir yere götürür, ne de adamcı siyaset yapanı bir yere taşır. Nitelik, liyakat ve emek diyoruz, o halde ekipçi siyaset yapmayacağız. Ekipçi siyaset bizim başarımızı engeller. Bizim bir tane ekibimiz var, o da CHP örgütüdür. Artık sığınılacak bir bahane, başarısızlığa takılacak bir kulp yok. Birlikte çalışıp, birlikte kavga verip, birlikte başaracağız.”  

Konuşmaların ardından, halk oyunları ekibinin oynadığı zeybekle yemek sona erdi.