İZBAN grevi nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşayanlar için taksiciler, kolaylık sağladı. İZBAN güzergahında araç sayısı geçici olarak artırıldı. Grev süresince isteyenlere 3-4 kişi bir araya gelerek taksileri kullanma imkanı sağlandı.
 
İZBAN grevi İzmir'de ulaşımı olumsuz etkileyince taksiler önlem aldı. Gidecekleri yere zamanında ulaşmak isteyen İzmirliler için istasyonlar başta olmak üzere İZBAN güzergahı boyunca ticari araç takviyesi yapıldı. Dileyenlere 3- 4 kişi bir araya gelip taksileri kullanma imkanı da grev süresince sunuldu. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanvekili Erkan Özkan, banliyö trenlerinin sefer yapmaması üzerine yaşanan mağduriyeti gidermek için günün 24 saati aralıksız işbaşında olduklarını dile getirerek "Aynı yöne gitmek isteyenler bir araya gelip taksiler ile yolculuk yaparak İZBAN grevine çözüm buldu" dedi.
Erkan Özkan, taksilere yönelik kontrolleri ve uyarıları bugünlerde sıklaştırdıklarını da vurgulayarak, "Özellikle kısa mesafe nedeniyle yolcu alınmamasına yönelik uzun süredir etkili bir mücadele yürütüyoruz. İzmir bu konuda diğer şehirlere göre çok daha iyi durumda. Bu sorunu tamamen sona erdirmeye kararlıyız. İZBAN grevinin yaşandığı şu günlerde meslektaşlarımıza gerekli uyarılarda bulunuyoruz, duyarlı ve yardımcı olunmasını istiyoruz" dedi. (DHA)