CHP Parti Meclisi'nde yapılan oylamanın sonucuna göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Zeydan Karalar oldu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. PM'de yapılan oylamanın ardından adaylar da netleşmeye başladı.
 
CHP PM'de yapılan oylamanın sonucuna göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu.
 
CHP PM'deki oylamada; Mansur Yavaş'a 45 üye 'evet' derken 12 üye ret oyu kullandı, 1 üye ise çekimser kaldı.
 
CHP'de Muharrem İnce'ye yakınlığıyla bilinen isim aday oldu
CHP'de Tanju Özcan'ın ismi Parti Meclisi'nden de geçti Bolu Belediye Başkan adayı oldu...
 
MANSUR YAVAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER'E TEŞEKKÜR
Mansur Yavaş, adaylığının kesinleşmesinin ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başkent Ankara adaylığı için şahsımı lâyık gören Millet İttifakı’nın Genel Başkanları Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Akşener’e ve parti yöneticilerine teşekkür ederim. Bu güveni,seçimi kazanıp, başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur. Yolumuz açık olsun. Allah’ın izni, halkımızın takdiriyle Cumhuriyetimizin kalbi Güzel Ankara’ya hizmetkar olmaya talibim. Parti ayrımı yapmaksızın tüm Ankaralılara teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.
 
MUHİTTİN BÖCEK: OTURAN DEĞİL, ÇALIŞAN ANTALYA'YA HAZIR OLUN
CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı seçilen Muhittin Böcek de Twitter hesabından açıklama yaptı. Böcek, tweetinde "20 yıldır Konyaaltı'nda birlikte başardık! Şimdi de hayatımı adadığım Antalya'da birlikte başarmaya geliyorum. Sn. @kilicdarogluk 'na, örgütümüze ve Sn. @meral_aksener’e teşekkür ediyorum. Oturan değil, çalışan Antalya'ya hazır olun. Şimdi çalışma zamanı. #BizBirlikteYaparız