İYİ Parti'nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmayarak CHP'nin adayını destekleme kararı almasının ardından, henüz bir araya gelmeyen iki partinin il başkanlarının, İzmir'deki yol haritası da oluşmadı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP ile bir müzakere sürecinin olacağını, kendilerinin de Büyükşehir için bir aday profilinin olduğunu söyledi.

İYİ Parti İzmir'de CHP'nin göstereceği Büyükşehir Belediye Başkan adayını destekleme kararı aldı. Parti genel başkanlarınca, İzmir için yapılan iş birliğinden sonra İzmir'de CHP ile İYİ Parti arasında herhangi bir temas olmadı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı konusunda kendilerine henüz bir fikir sorulmadığını belirterek, "Biz henüz kendi kanaatlerimizi belirtmedik. Fikrimiz sorulmadı ama sorulduğunda bizim de aday profilimiz var. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz her adaya eşit mesafede olmayız" dedi.

İzmir'in 4 ilçesinde CHP'nin, İYİ Parti tarafından çıkarılacak belediye başkan adaylarını desteklemesini istediğine yönelik iddialara yanıt veren Kırkpınar, şöyle konuştu:

"Biz CHP'den 4 ilçe istemedik. Bu karşılıklı müzakere ile olur. Sonrasında da 4 mü yoksa 7-8 mi olur belli değil. Bu konular müzakere edilecek konular. Biz CHP'ye bir pusula göndererek, 'Biz buraya talibiz' demeyeceğiz. Müzakere edilecek. Yapılan iş birliğinin ardından İzmir'de 30-0 rahat olur. İzmir'de bazı yerlerde Cumhur İttifakı'nın önde olduğu görülüyor. CHP'li belediye başkanlarının görev yaptığı kimi ilçelerin, riskli olduğunu söyleyebiliriz. İYİ Parti'ye rağmen, 'Biz kendimiz gireriz, biz güçlüyüz' dedikleri anda ellerindekiler de gider. Kaybedilen 8 ilçede de yapılacak olan iş birliği ile tablo değişir. Kiraz ve Kemalpaşa'da, İYİ Parti- CHP iş birliğinin sonuç alacağına eminim." (Umut KARAKOYUN/DHA)